ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αυτοκίνητα σε πλημμύρα
Αυτοκίνητα παγιδευμένα σε πλημμύρα μετά από έντονες βροχοπτώσεις στο Βιετνάμ.

Ινδονησία: Πλησιάζουν τους 800 οι νεκροί από τροπική καταιγίδα

Οι νεκροί από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Ινδονησία ξεπέρασαν τους 600, ενώ συνολικά σχεδόν 800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη νοτιοανατολική Ασία, μετά από σπάνια τροπική καταιγίδα που έπληξε τρεις χώρες.

Ξεπέρασε τους 600 ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσε σπάνιος κυκλώνας στην Ινδονησία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Οι διασώστες συνεχίζουν να εργάζονται εντατικά για τον καθαρισμό των δρόμων, ενώ οι βελτιωμένες καιρικές συνθήκες αποκαλύπτουν το εύρος της καταστροφής που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 800 ανθρώπους στη νοτιοανατολική Ασία.

Η Ινδονησία, η Μαλαισία και η Ταϊλάνδη υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την τροπική καταιγίδα που σχηματίστηκε στο Στενό της Μάλακα. Η καταιγίδα προκάλεσε έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους για μια εβδομάδα, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση σε αποκλεισμένες περιοχές λόγω κατολισθήσεων και πλημμυρών.

Στην Ινδονησία, ο αριθμός των θανάτων ανήλθε στους 604, ενώ 464 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Τουλάχιστον 176 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ταϊλάνδη και τρεις στη Μαλαισία. Πάνω από 28.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές στην Ινδονησία και 1,5 εκατομμύριο πολίτες έχουν επηρεαστεί, σύμφωνα με την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών.

Στην πόλη Παλεμπάγιαν της Δυτικής Σουμάτρας, κάτοικοι και διασώστες απομακρύνουν λάσπη, πεσμένα δέντρα και μπάζα από τους δρόμους. Πολλοί προσπαθούν να διασώσουν σημαντικά αντικείμενα από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους. Οι επιχειρήσεις ανάκαμψης περιλαμβάνουν αποκατάσταση υποδομών, όπως δρόμοι, γέφυρες και τηλεπικοινωνίες.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Πραμπόβο Σουμπιάντο, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, αναγνωρίζοντας το σθένος των κατοίκων και τόνισε πως "αντιμετωπίζουμε αυτή την καταστροφή με δύναμη ψυχής και αλληλεγγύη". Επισήμανε επίσης πως "η χώρα μας είναι δυνατή αυτή τη στιγμή, ικανή να το ξεπεράσει".

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Νοτιοανατολική Ασία, συμπεριλαμβανομένων τυφώνων που έπληξαν Φιλιππίνες και Βιετνάμ, έχουν προκαλέσει σημαντικές καταστροφές τους τελευταίους μήνες. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τέτοια φαινόμενα αναμένεται να αυξηθούν λόγω της παγκόσμιας υπερθέρμανσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Στους 68 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ινδονησία

Στους 68 ανήλθαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό 7,7 Ρίχτερ στη Φλόρες Ινδονησίας. Περίπου 13.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ οι σεισμόπληκτοι δηλώνουν έλλειψη τροφίμων, νερού και φαρμάκων παρά την αναγγελθείσα βοήθεια.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 7,7 στην Ινδονησία: 47 νεκροί, απρόσιτη η περιοχή του επίκεντρου

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην ανατολική Ινδονησία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 47 άτομα. Οι διασώστες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τη Ναγκεκέο λόγω κατολισθήσεων και προβλημάτων στις επικοινωνίες, σύμφωνα με την BNPB.
Σημαία Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Στους 38 οι νεκροί από τον σεισμό

Στους 38 ανέρχονται οι νεκροί από τον σεισμό 7,7 Ρίχτερ στα ανοικτά της ανατολικής Ινδονησίας, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία καταστροφών. Δύο τραυματίες είναι σοβαρά, 11 ελαφρά, ενώ περίπου 2.000 άνθρωποι εκκένωσαν τα σπίτια τους.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Τουλάχιστον 2 νεκροί από σεισμό – Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ έπληξε την ανατολική Ινδονησία με τουλάχιστον δύο νεκρούς, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας. Η προειδοποίηση για τσουνάμι ήρθη και οι κάτοικοι επέστρεψαν στις εστίες τους.
Σημαία Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 41 αγνοούμενοι σε φωτιά σε φέρι

Πέντε νεκροί και 41 αγνοούμενοι μετά από φωτιά σε φέρι ανοιχτά της Μαδούρα στην Ινδονησία. Το πλοίο μετέφερε 271 άτομα, από τα οποία διασώθηκαν 225. Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους.
Κερί σε σκοτάδι
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία με τουλάχιστον 5 νεκρούς και τραυματίες

Τουλάχιστον πέντε νεκροί και δεκάδες τραυματίες από σύγκρουση δύο τρένων κοντά στην Τζακάρτα. Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης, ενώ τέσσερις παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια στην περιοχή του Μπεκάσι Τιμούρ.