ΓΔ: 2268.49 -0.23% Τζίρος: 233.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:57:01
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
Το επιθετικό ντρόουν HESA Shahed 136 πετά πάνω από πολεμική ζώνη, σχετικό με τη Ρωσοουκρανική σύγκρουση.

Ουκρανικός στρατός: Νυχτερινή επίθεση σε ρωσικό διυλιστήριο

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε στο διυλιστήριο Αφίπσκι στο Κρασνοντάρ και στο εργοστάσιο Μπερίεφ στο Ροστόφ, προκαλώντας εκρήξεις και φωτιά στο διυλιστήριο, σύμφωνα με ανάρτηση των Ενόπλων Δυνάμεων στα social media.

Ο ουκρανικός στρατός γνωστοποίησε ότι πραγματοποίησε πλήγματα στο διυλιστήριο πετρελαίου Αφίπσκι, το οποίο βρίσκεται στη ρωσική περιφέρεια του Κρασνοντάρ, κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παράλληλα, στοχοποιήθηκε και το εργοστάσιο της 

 Μπερίεφ στην περιφέρεια του Ροστόφ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφεραν ότι καταγράφηκαν εκρήξεις και ξέσπασε πυρκαγιά στο διυλιστήριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 400 drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας

Η Ρωσία εξαπέλυσε 396 drones και 29 πυραύλους κατά της Ουκρανίας τη νύχτα, με την Ουκρανία να καταρρίπτει τα περισσότερα. Επίθεση στην Οδησσό προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ενεργειακές υποδομές, σύμφωνα με την DTEK.
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Μείωση ρωσικών πλήγματων, αλλά σοβαρές ζημιές στο δίκτυο

Τον Ιανουάριο η Ρωσία πραγματοποίησε λιγότερες επιθέσεις με drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας σε σχέση με τον Δεκέμβριο, προκαλώντας όμως τη σοβαρότερη ενεργειακή κρίση για το Κίεβο και τη χώρα από την αρχή του πολέμου το 2022.
πολεμικά αεροσκάφη επιδείξης
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός: Χτυπήσαμε δύο ρωσικά διυλιστήρια τη νύχτα

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε διυλιστήρια πετρελαίου σε Κρασνοντάρ και Σιζράν της Ρωσίας, με επακόλουθες εκρήξεις και πυρκαγιά. Τα διυλιστήρια διαθέτουν μεγάλη ετήσια παραγωγική ικανότητα.