ΓΔ: 2259.73 -2.14% Τζίρος: 237.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
Φώτο: Shutterstock

Διευκρινίζεται πως οι δύο εθνοφρουροί κοντά στον Λευκό Οίκο είναι ζωντανοί

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο μέλη της εθνοφρουράς που πυροβολήθηκαν κοντά στον Λευκό Οίκο, διαψεύδοντας αρχικές πληροφορίες για θάνατο. Ο δράστης επίσης νοσηλεύεται και θα τιμωρηθεί αυστηρά, δήλωσε ο Τραμπ.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται τα δύο μέλη της Εθνοφρουράς που τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κοντά σε σταθμό του μετρό, σε μικρή απόσταση από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του FBI, Κας Πατέλ, και της δημάρχου της Ουάσιγκτον, Μίριελ Μπάουζερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 14:15 τοπική ώρα (21:15 ώρα Ελλάδας), όπως ανέφεραν οι επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας και της δημοτικής αρχής της πρωτεύουσας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνιας, Πάτρικ Μόρισεϊ, είχε αρχικά δηλώσει πως τα θύματα είχαν χάσει τη ζωή τους, ωστόσο στη συνέχεια ανασκεύασε τη δήλωσή του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε ότι «το ζώο» που πυροβόλησε τους δύο άνδρες της Εθνοφρουράς βρίσκεται επίσης σε «κρίσιμη κατάσταση» και τόνισε πως «θα πληρώσει ακριβά» για την πράξη του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Βέβαιοι για επιστροφή Ιράν σε διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ

Αξιωματούχος της πακιστανικής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι το Πακιστάν είναι αισιόδοξο πως θα πείσει το Ιράν να επανέλθει σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, διατηρώντας ανοιχτούς διαύλους με Τεχεράνη και Ουάσινγκτον.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό στη Λουιζιάνα: Άνδρας σκότωσε οκτώ παιδιά, τα επτά δικά του

Επτά αδέλφια και ένας ξάδελφός τους, 3-11 ετών, σκοτώθηκαν στη Λουιζιάνα από τα πυρά του πατέρα τους, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο Σρέβεπορτ, σύμφωνα με τις αρχές.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησαν τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Φιλιππίνων με συμμετοχή Ιαπωνίας

Άρχισαν στις Φιλιππίνες τα ετήσια γυμνάσια «Balikatan» με συμμετοχή άνω των 17.000 Φιλιππινέζων, Αμερικανών και πρώτη φορά Ιαπώνων στρατιωτών, ενώ συμμετέχουν επίσης δυνάμεις από Γαλλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις πράκτορες δίωξης ναρκωτικών νεκροί σε τροχαίο στο Μεξικό

Τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους δύο υπάλληλοι της πρεσβείας των ΗΠΑ, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στο βόρειο Μεξικό επιστρέφοντας από επιχείρηση κατά ναρκωτικών. Το όχημά τους έπεσε σε χαράδρα, ανακοίνωσε η εισαγγελία.