ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:21:48
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης σε κυβερνητικό κτίριο, Ουκρανία.

Ο επικεφαλής γραφείου Ζελένσκι αναμένει την επίσκεψη Ντρίσκολ στο Κίεβο για συμφωνία ειρήνης

Ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του Ζελένσκι, επικοινώνησε με τον Αμερικανό υπουργό Στρατού πριν την επίσκεψή του στο Κίεβο και τόνισε πως οι συνομιλίες στη Γενεύη έθεσαν γερά θεμέλια για τη συνεργασία με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.

Ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Αντρίι Γερμάκ, ανακοίνωσε ότι είχε επικοινωνία με τον υπουργό Στρατού των ΗΠΑ, Ντάνιελ Ντρίσκολ, ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στο Κίεβο αυτήν την εβδομάδα.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, ο Γερμάκ ευχαρίστησε τον Αμερικανό αξιωματούχο για την αντικειμενικότητα και το εποικοδομητικό πνεύμα που επέδειξε. Όπως επεσήμανε, "όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τραμπ, αναμένουμε τον υπουργό Στρατού (των ΗΠΑ) στο Κίεβο αυτήν την εβδομάδα και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όσο το δυνατόν ταχύτερα προκειμένου να οριστικοποιήσουμε τα απαραίτητα βήματα για τον τερματισμό της αιματοχυσίας".

Ο Αντρίι Γερμάκ τόνισε ότι οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη έθεσαν "γερά θεμέλια" για περαιτέρω συνεργασία, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας που θα οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου.

Παράλληλα, σημείωσε πως η Ουκρανία "δεν στάθηκε ούτε θα σταθεί ποτέ εμπόδιο στην ειρήνη" και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις ΗΠΑ για τη συνεχή υποστήριξή τους. Επισήμανε επίσης ότι η συνάντηση των προέδρων θα προετοιμαστεί διεξοδικά και άμεσα από την ουκρανική πλευρά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Οι συνομιλίες για την Ουκρανία υπό ΗΠΑ φτάνουν σε αδιέξοδο

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, Άντριι Σιμπίχα, δήλωσε ότι οι συνομιλίες για την ειρήνη μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας υπό τις ΗΠΑ εξαντλούνται και η ευρωπαϊκή συμμετοχή μπορεί να δώσει νέα ώθηση, ενώ η Ουκρανία ζητά και συνάντηση ηγετών.
Φρίντριχ Μερτς πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ο Μερτς είχε «καλή» τηλεφωνική συνομιλία με τον Τραμπ

Ο Φρίντριχ Μερτς ανακοίνωσε ότι είχε «καλή συνομιλία» με τον Ντόναλντ Τραμπ για το Ιράν και την Ουκρανία, τονίζοντας τη σημασία του διαλόγου, της ειρήνης και τη συνεργασία ΗΠΑ-Γερμανίας ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν 205 αιχμαλώτους πολέμου η κάθε πλευρά

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν σήμερα 205 αιχμαλώτους πολέμου, όπως ανακοίνωσαν και οι δύο πλευρές. Ο Ζελένσκι δήλωσε πως οι περισσότεροι Ουκρανοί αιχμάλωτοι ήταν σε αιχμαλωσία από το 2022 και ανάρτησε φωτογραφίες επιστροφής τους.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία πλησιάζει

Ο Τραμπ εξέφρασε αισιοδοξία για κοντινό τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, εκτιμώντας ότι Μόσχα και Κίεβο θα συμφωνήσουν. Παρόμοια άποψη είχε διατυπώσει πρόσφατα και ο Πούτιν για το τέλος της σύγκρουσης.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Καμία παύση πυρός παρά την εκεχειρία που διαπραγματεύτηκαν οι ΗΠΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι οι συγκρούσεις με τον ρωσικό στρατό συνεχίζονται παρά την εκεχειρία, κατηγορώντας τη Ρωσία πως δεν επιθυμεί τον τερματισμό του πολέμου και προετοιμάζει νέες επιθέσεις.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Γουίτκοφ και Κούσνερ αναμένονται σύντομα στη Μόσχα, λέει το Κρεμλίνο

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ δήλωσε ότι οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, θα επισκεφθούν σύντομα τη Μόσχα για να συνεχίσουν συνομιλίες σχετικά με την Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.