ΓΔ: 2606.37 -0.27% Τζίρος: 40.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:19:39
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας

Κρεμλίνο: Καμία δήλωση για τις συνομιλίες Ντρίσκολ με Ρώσους στο Αμπού Ντάμπι

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν σχολιάζει τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στο Αμπού Ντάμπι και πως η Μόσχα δεν έχει λάβει νέα σχέδια για την Ουκρανία. Τόνισε ότι το αμερικανικό σχέδιο Τραμπ μπορεί να αποτελέσει βάση για διαπραγματεύσεις.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε πως «δεν έχει τίποτα να πει» για τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του αμερικανού υπουργού Στρατού, Νταν Ντρίσκολ, και της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Αμπού Ντάμπι.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η Μόσχα δεν έχει παραλάβει ακόμη επικαιροποιημένα σχέδια σχετικά με την Ουκρανία.

Όπως σημείωσε, «αυτή τη στιγμή, το μόνο ουσιαστικό πράγμα είναι το αμερικανικό σχέδιο, το σχέδιο του (αμερικανού προέδρου Ντόναλντ) Τραμπ. Πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει μια πολύ καλή βάση για διαπραγματεύσεις. Εξακολουθούμε να έχουμε αυτή την άποψη».

Αναφερόμενος στο ρόλο της Ευρώπης στη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο Πεσκόφ υπογράμμισε πως είναι αδύνατο να συζητηθεί το σύστημα ασφαλείας χωρίς τη συμμετοχή των Ευρωπαίων, επισημαίνοντας ότι σε κάποιο στάδιο η συμμετοχή της Ευρώπης θα είναι απαραίτητη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Πρόταση για σύνοδο με Τραμπ, Σι για Ουκρανία – Η συμφωνία με ντίζελ

Ο Πούτιν πρότεινε σύνοδο κορυφής με Τραμπ και Σι για διαπραγματεύσεις σχετικά με την Ουκρανία, με ευνοϊκούς για τη Μόσχα όρους, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. Η απουσία Ζελένσκι προκαλεί ανησυχία σε Ευρωπαίους ηγέτες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Ο Ζελένσκι δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι δεν θέλει να σταματήσει ο πόλεμος, υπερασπίστηκε την αναστολή κυρώσεων στη Ρωσία και τόνισε ότι στόχος του είναι η διατήρηση της Μόσχας στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ζελένσκι συνομίλησε με τους Κούσνερ και Γουίτκοφ σήμερα

Ο Ζελένσκι συνομίλησε τηλεφωνικά με Αμερικανούς απεσταλμένους εν μέσω κρίσης με τον Τραμπ, ο οποίος απέκλεισε τη Ρωσία από νέες κυρώσεις. Τόνισε τη σημασία της αμερικανικής στάσης και της συνεχιζόμενης ενημέρωσης των εταίρων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Δύση ενθαρρύνει τον Πούτιν αναστέλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τον Τραμπ ότι με την αναστολή των κυρώσεων ανταμείβει και ενθαρρύνει τον Πούτιν, καλώντας τους συμμάχους να διατηρήσουν πίεση στη Ρωσία. Ο Τραμπ υπέγραψε την αναστολή λίγο πριν αυτές τεθούν σε ισχύ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναστέλλει την εφαρμογή κυρώσεων κατά της Μόσχας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέστειλε την εφαρμογή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, επικαλούμενος το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ, με διάταγμα που υπέγραψε, προκαλώντας ανησυχία στην Ουκρανία για ενδεχόμενη εγκατάλειψη από τον αμερικανικό σύμμαχο.