ΓΔ: 2064.95 0.16% Τζίρος: 92.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:44:37
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
Το κτήριο των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, με σημαίες πολλών χωρών στην είσοδο.

Γάλλος ΥΠΕΞ: Εποικοδομητικές οι συνομιλίες για Ουκρανία στη Γενεύη

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό χαρακτήρισε «εποικοδομητικές» τις συνομιλίες στη Γενεύη για την Ουκρανία με τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι προάγουν ειρήνη που σέβεται την ουκρανική κυριαρχία και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Ως «εποικοδομητικές και χρήσιμες» χαρακτήρισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στη Γενεύη με τις ΗΠΑ για το ζήτημα της Ουκρανίας.

Όπως σημείωσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται με στόχο τη διαμόρφωση συνθηκών για μια ειρήνη που θα σέβεται την κυριαρχία της Ουκρανίας και θα διασφαλίζει τα συμφέροντα και την ασφάλεια της Ευρώπης.

Ο κ. Μπαρό ανέφερε επίσης ότι συζήτησε τα αποτελέσματα των συνομιλιών με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, καθώς και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παλάτι των Ηλυσίων
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γαλλία διέψευσε ότι θα στείλει 2.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

«Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τον διευθυντή της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας είναι μια συστηματική προσφυγή στη μαζική παραπληροφόρηση που χρησιμοποιείται ευρέως από τη Ρωσία», κατήγγειλε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
σημαία Ουκρανίας ερείπια
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλίες ουκρανικής αντιπροσωπείας με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Η ουκρανική αντιπροσωπεία στην Ελβετία συναντήθηκε με εκπροσώπους Γαλλίας, Γερμανίας και Ηνωμένου Βασιλείου για το σχέδιο ειρήνης. Ακολουθεί συνάντηση με τις ΗΠΑ, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για βιώσιμη λύση στην Ουκρανία.
Γενεύη λίμνη σιντριβάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Στη Γενεύη ο Υπ. Στρατού ΗΠΑ για το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία

Ο υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, Ντάνιελ Ντρίσκολ, βρίσκεται στη Γενεύη για συνομιλίες σχετικά με το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία, με τη συμμετοχή αξιωματούχων ΕΕ, ΗΠΑ, Ουκρανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Γερμανίας.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Κάθε συμφωνία να εγγυάται τη μελλοντική ασφάλεια Ουκρανίας

Ο Κιρ Στάρμερ τόνισε ότι κάθε ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια και κυριαρχία της Ουκρανίας, μετά από συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες και τον Ζελένσκι. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στη G20.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπαρό θα συζητήσει με Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για το ζήτημα της Ουκρανίας

Ο ΥΠΕΞ της Γαλλίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό θα έχει σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με Ευρωπαίους ομολόγους του για να συζητήσουν το ουκρανικό ζήτημα και το σχέδιο της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις χώρες επεξεργάζονται αντιπρόταση στο αμερικανικό σχέδιο για Ουκρανία

Ουκρανία, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία ετοιμάζουν αντιπρόταση στο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters, ενώ στη διαδικασία μπορεί να συμμετάσχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.