ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
Οι σημαίες Ισραήλ και Χαμάς χωρίζονται, με σκιές ανθρώπων στο φόντο – συμβολισμός σύγκρουσης.

Ισραήλ: Παύση στρατηγών λόγω αποτυχίας στην επίθεση της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός απέπεμψε στρατηγούς που είχαν ηγετικούς ρόλους την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, λόγω αποτυχίας πρόληψής της, όπως ανακοινώθηκε επίσημα το βράδυ της Κυριακής.

Το Ισραήλ προχώρησε στην αποπομπή ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων, οι οποίοι κατείχαν κρίσιμες θέσεις κατά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, εξαιτίας της αποτυχίας να αποτραπεί το χτύπημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Ααρών Χαλίβα, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών, ο στρατηγός Οντέντ Μπασιούκ, πρώην επικεφαλής επιχειρήσεων, καθώς και ο στρατηγός Γιαρόν Φίνκελμαν, που είχε την ευθύνη της Διοίκησης του Νότιου Τομέα του Ισραήλ (στην οποία υπάγεται η Λωρίδα της Γάζας), απομακρύνονται από τα καθήκοντά τους στην εφεδρεία και δεν θα ανήκουν πλέον στο στράτευμα.

Ο στρατηγός Χαλίβα είχε ήδη υποβάλει την παραίτησή του το 2024, επικαλούμενος τις ευθύνες του για τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου. Αντίστοιχα, ο στρατηγός Φίνκελμαν έχει επίσης παραιτηθεί για τον ίδιο λόγο. Ο στρατηγός Μπασιούκ αποχώρησε με σύνταξη μετά το πέρας του πολέμου των 12 ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγόρευση εισόδου σε δύο Σουηδούς ευρωβουλευτές από το Ισραήλ

Οι ισραηλινές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο σε δύο Σουηδούς ευρωβουλευτές της αριστεράς, που σκόπευαν να επισκεφθούν την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, λόγω των εχθρικών τους θέσεων και κατηγοριών κατά του Ισραήλ.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Πιθανότατη μια επανέναρξη των συνομιλιών με το Ισραήλ

Η Συρία αναμένει επανέναρξη διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ για συμφωνία ασφαλείας και αποχώρηση ισραηλινών στρατευμάτων, ενώ καλεί το Ισραήλ να αξιοποιήσει τη διπλωματική δυνατότητα και ζητά τερματισμό των επιθέσεων.
Λογότυπο Χεζμπολάχ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ απειλεί με αντίποινα μετά τις φονικές επιθέσεις στο Λίβανο

Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί για αντίποινα μετά τις ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο και καλεί τη Βηρυτό να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, τονίζοντας ότι θα απαντήσει κατάλληλα για την υπεράσπιση του Λιβάνου.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός ζήτησε εκκένωση χωριού στο νότιο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός ζήτησε μέσω X την άμεση εκκένωση του χωριού Μανσούρι στον νότιο Λίβανο, στην πρώτη του τέτοια διαδικτυακή προειδοποίηση για τη χώρα έπειτα από πάνω από ένα μήνα, σύμφωνα με το Reuters.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Έβδομος γύρος συνομιλιών Λιβάνου-Ισραήλ διεξάγεται στη Ρώμη

Ξεκινούν στη Ρώμη νέες συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου με στόχο τη σταδιακή αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το νότιο Λίβανο και την ανάπτυξη λιβανικών στρατευμάτων, στο πλαίσιο συμφωνίας υπό όρους αφοπλισμού της Χεζμπολάχ.