ΓΔ: 2617.02 -0.49% Τζίρος: 235.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό

Σοκαρισμένη δηλώνει η χήρα Κασόγκι μετά τη συνάντηση Τραμπ-μπιν Σαλμάν

Η χήρα του Κασόγκι δήλωσε σοκαρισμένη για τη συνάντηση Μπιν Σαλμάν - Τραμπ στον Λευκό Οίκο και την υποστήριξη του προέδρου στον πρίγκιπα, χαρακτηρίζοντάς τον ανενημέρωτο για την υπόθεση του δολοφονημένου δημοσιογράφου.

Η χήρα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2018 από πράκτορες που συνδέονται με το Ριάντ, εξέφρασε την έντονη απογοήτευσή της για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο μεταξύ του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Χανάν Ελάτρ Κασόγκι στο Γαλλικό Πρακτορείο, η ίδια χαρακτήρισε "σοκαριστική" τη στάση του τότε Αμερικανού προέδρου, ο οποίος υπερασπίστηκε τον πρίγκιπα διάδοχο για την υπόθεση της δολοφονίας.

Η κ. Κασόγκι τόνισε ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι ήταν "σταθερός, γενναίος, διαφανής κι επαγγελματίας δημοσιογράφος", διαψεύδοντας χαρακτηρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ περί "εξαιρετικά αμφιλεγόμενης" προσωπικότητας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν χαρακτηρίσει τον πρίγκιπα διάδοχο άμεσα υπεύθυνο για τη δολοφονία, σε αντίθεση με τις δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου Τραμπ.

Η ίδια ανέφερε πως "σοκαρίστηκε" και από το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ παρενέβη για να διακόψει δημοσιογράφο που έθεσε ερώτημα σχετικά με την υπόθεση, όπως και από τον τρόπο που παρουσιάστηκε ο σύζυγός της.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ και επικριτής του πρίγκιπα διαδόχου, δολοφονήθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης από ομάδα πρακτόρων. Το πτώμα του, το οποίο διαμελίστηκε, δεν εντοπίστηκε ποτέ.

Η χήρα του δημοσιογράφου, στον οποίο είχε χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ότι είχε απευθύνει επιστολή στον Αμερικανό πρόεδρο πριν από την επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου, ζητώντας αποκατάσταση, χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

Σε δημόσιο μήνυμά της μέσω X, μετά τις δηλώσεις του πρίγκιπα διαδόχου περί "τεράστιου λάθους" για τη δολοφονία, του ζήτησε να συναντηθούν ώστε "να μου ζητήσει συγγνώμη και να μου προσφέρει αποκατάσταση για τον φόνο του συζύγου μου".

Όπως υπογράμμισε, δεν έχει λάβει καμία απάντηση και επανέλαβε το αίτημά της να βρεθούν τα λείψανα του συζύγου της για να ταφεί με αξιοπρέπεια, καθώς και να υπάρξει "επίσημη συγγνώμη και οικονομική αποκατάσταση".

Αναφερόμενη στη μεγαλοπρεπή υποδοχή που επιφύλαξε η Ουάσιγκτον στον πρίγκιπα διάδοχο, ο οποίος υπέγραψε σημαντικές διμερείς συμφωνίες, η κ. Κασόγκι εκτίμησε ότι ο σύζυγός της "αν ήταν εκεί, θα ήταν πολύ ευτυχής".

Ωστόσο, εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι "η Αμερική αποκηρύσσει τις αξίες της, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Η ABC της Disney προσφεύγει κατά Τραμπ για ελευθερία έκφρασης

Το ABC, θυγατρική της Disney, μηνύει την κυβέρνηση Τραμπ και την FCC, υποστηρίζοντας ότι απειλούν την ελευθερία του λόγου με πιέσεις για ανάκληση των αδειών του, λόγω διαφωνίας με το περιεχόμενο των εκπομπών του.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση Τραμπ για αποζημίωση

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε νέα προσφυγή του Τραμπ για αναίρεση καταδίκης του να πληρώσει 5,6 εκατ. δολάρια στη συγγραφέα Κάρολ για σεξουαλική επίθεση και δυσφήμηση, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφαση.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εκφράζει ικανοποίηση για τη συμφωνία Σ. Αραβίας-Τουρκίας-Πακιστάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τη χαρά του για τη νέα αμυντική συμφωνία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας, Πακιστάν και Τουρκίας, λέγοντας πως δείχνει ενότητα στη Μέση Ανατολή και ενισχύει την ικανότητά τους για αυτοάμυνα.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η αγωγή Τραμπ κατά Χάρβαρντ για τις διαδηλώσεις Ισραήλ

Ομοσπονδιακός δικαστής της Βοστόνης απέρριψε την αγωγή της κυβέρνησης Τραμπ κατά του Χάρβαρντ για ανοχή σε αντισημιτικές ενέργειες υπέρ Παλαιστινίων, κρίνοντας πως δεν υπήρξαν επαρκή στοιχεία για παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μήνυση κατά Τραμπ για πώληση πρόσβασης σε αναρτήσεις στο Truth Social

Δύο αμερικανικά ΜΜΕ κατέθεσαν αγωγή στη Νέα Υόρκη κατά της πώλησης προνομιακής πρόσβασης στις αναρτήσεις του Τραμπ στο Truth Social, χαρακτηρίζοντας το σύστημα «διεφθαρμένο και αντισυνταγματικό».
Ο Λευκός Οίκος
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Οριακή έγκριση Τοντ Μπλανς ως υπουργού Δικαιοσύνης από Γερουσία

Με οριακή πλειοψηφία (50-49) οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία επικύρωσαν τον Τοντ Μπλανς ως Γενικό Εισαγγελέα, παρά δικομματικές ανησυχίες για την ανεξαρτησία του. Κόλινς και Μουρκόφσκι ψήφισαν κατά του διορισμού.