ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο βήμα
Φώτο: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Credits: Shutterstock

Εννέα νεκροί από ρωσικό χτύπημα στην Τερνοπίλ, ο Ζελένσκι ζητά ενίσχυση

Εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν στην Τερνοπίλ μετά από ρωσικό πλήγμα, με τον Ζελένσκι να καλεί τους συμμάχους για περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα και ισχυρότερη πίεση στη Μόσχα.

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τερνοπίλ, στη δυτική Ουκρανία, έπειτα από ρωσικό πλήγμα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, "πολυκατοικίες εννέα ορόφων επλήγησαν", με αποτέλεσμα δεκάδες τραυματίες και σημαντικές ανθρώπινες απώλειες. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας παράλληλα ζημιές σε ενεργειακές υποδομές και μέσα μεταφοράς.

Ο κ. Ζελένσκι τόνισε ότι "κάθε στυγνή επίθεση κατά της καθημερινής ζωής δείχνει ότι η πίεση στη Ρωσία είναι ανεπαρκής". Κάλεσε τους συμμάχους του Κιέβου να ενισχύσουν την Ουκρανία με πυραύλους αντιαεροπορικής άμυνας, επισημαίνοντας την ανάγκη για αποτελεσματικές κυρώσεις και περαιτέρω βοήθεια.

Όπως διευκρίνισε, η Ρωσία χρησιμοποίησε πάνω από 470 drones και 48 πυραύλους στην πρόσφατη επίθεση, αυξάνοντας τον κίνδυνο για τους αμάχους και τις υποδομές της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανακοίνωσε κατάρριψη 355 ουκρανικών drones κατά τη διάρκεια της νύχτας

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την αναχαίτιση 355 ουκρανικών drone. Επίθεση drone σε πόλη της Ρωσίας στοίχισε τρεις ζωές και 12 τραυματίες. Στο Κίεβο, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν 24 θανάτους, ανάμεσά τους τρία παιδιά.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί στο Κίεβο από ρωσικούς βομβαρδισμούς, λέει η Ουκρανία

Δέκα νεκροί και 45 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο, σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους στα ερείπια εννιαώροφης πολυκατοικίας.
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Οκτώ νεκροί και 45 τραυματίες σε μαζικούς βομβαρδισμούς στην Ουκρανία

Τουλάχιστον 8 νεκροί και 45 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς τη νύχτα στο Κίεβο. Σύμφωνα με τις αρχές, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κύματα επιθέσεων. Ο δήμαρχος Κιέβου κήρυξε μονοήμερο πένθος για την Παρασκευή.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από ρωσική επίθεση στη Ρίβνε Ουκρανίας

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικής επίθεσης στη Ρίβνε, δυτική Ουκρανία, σύμφωνα με τον κυβερνήτη Ολεξάντρ Κοβάλ. Χτυπήθηκε και πολυκατοικία, ανακοίνωσε μέσω Telegram.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία παρά την κατάπαυση πυρός του Κιέβου

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία για νέα επίθεση μετά τους 28 νεκρούς της προηγούμενης ημέρας, παρά την αιφνιδιαστική κατάπαυση πυρός από το Κίεβο. Στη Ζαπορίζια αναφέρθηκε επίθεση σε βιομηχανικό εξοπλισμό, ενώ ήχησαν συναγερμοί.