Φορτία με καλαμπόκι νέας σοδειάς μεταφέρονται σε αποθήκες στην επαρχία Τζιλίν, στα βορειοανατολικά της Κίνας, σηματοδοτώντας την ανάπτυξη ποικιλιών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
Η καινοτομία αυτή προωθεί τη μετάβαση των νέων ποικιλιών από το ερευνητικό στάδιο στη μαζική παραγωγή, με στόχο την αντικατάσταση της σόγιας ως βασικής ζωοτροφής.
Η κομητεία Λισού, στην επαρχία Τζιλίν, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή σιτηρών και ξεχωρίζει για τη πιλοτική καλλιέργεια του συγκεκριμένου καλαμποκιού.
Όπως δήλωσε ο Τσι Χονγκμπό, υπεύθυνος αγροτικού συνεταιρισμού στη Λισού, "Το καλαμπόκι μας δεν φαίνεται να είναι διαφορετικό από τα άλλα, ενώ η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη είναι υψηλότερη κατά 3%-4% από το συνηθισμένο καλαμπόκι".
Ο ίδιος τόνισε ότι μέχρι πρόσφατα οι αγρότες επικεντρώνονταν κυρίως στην απόδοση, το βάρος και το ποσοστό υγρασίας της σοδειάς.
Σύμφωνα με τον Τσι, "Αυτή ήταν η πρώτη χρονιά που ο συνεταιρισμός προσπάθησε να καλλιεργήσει καλαμπόκι με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη". Παρά τις δεκαετίες εμπειρίας του στην καλλιέργεια καλαμποκιού, φέτος ήταν η πρώτη φορά που ενημερώθηκε ότι "έχει αξία και η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη".