ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
Ο Μάρκο Ρούμπιο μιλά δημόσια με φόντο αμερικανικές σημαίες.

Ρούμπιο: Συνεχίζονται οι προσπάθειες για επαναπατρισμό σορών ομήρων

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για επιστροφή των σορών ομήρων της Χαμάς, μετά από συνάντηση με συγγενείς δύο Αμερικανοϊσραηλινών στρατιωτών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, επιβεβαίωσε κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ ότι συνεχίζονται οι εντατικές πρωτοβουλίες για την επιστροφή των σορών των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Η σχετική δήλωση πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια συνάντησης με συγγενείς δύο στρατιωτών με διπλή υπηκοότητα, αμερικανική και ισραηλινή, οι οποίοι συγκαταλέγονται στους 13 ομήρους που δεν έχουν ακόμη παραδοθεί.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Μάρκο Ρούμπιο υπογράμμισε: «Δεν θα ξεχάσουμε τη ζωή των ομήρων που πέθαναν σε αιχμαλωσία στα χέρια της Χαμάς. Σήμερα συναντήθηκα με τις οικογένειες των Αμερικανών πολιτών Ιτάι Τσεν και Όμερ Νιούτρα. Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες παρά μόνο αφού επαναπατριστούν οι σοροί τους, καθώς και όλων των υπολοίπων (ομήρων)».

Η κυριότερη ένωση που αγωνίζεται για την επιστροφή των ομήρων απάντησε μέσω της ίδιας πλατφόρμας, σημειώνοντας: «13 όμηροι πρέπει να επιστρέψουν στο σπίτι τους, 13 οικογένειες χρειάζονται απαντήσεις. Σας παρακαλούμε, μην σταματήσετε, μέχρι να απελευθερωθεί και ο τελευταίος».

Ο λοχίας Ιτάι Τσεν, 19 ετών, βρισκόταν στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν η Χαμάς και οι σύμμαχοί της εξαπέλυσαν επίθεση που οδήγησε στην έναρξη του πολέμου. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατό του τον Μάρτιο του 2024.

Ο λοχαγός Όμερ Νιούτρα, που είχε ενταχθεί εθελοντικά στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, σκοτώθηκε την ίδια ημέρα, σε ηλικία 21 ετών, όταν το άρμα του δέχτηκε επίθεση στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με βίντεο της Χαμάς, οι δράστες τον απομάκρυναν δια της βίας από το άρμα μαζί με ακόμη τρεις στρατιώτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ζητά εγγυήσεις ΗΠΑ για εκεχειρία, επίθεση Σαλάμ στη Χεζμπολάχ

Ο Λίβανος καλωσορίζει την 45ήμερη παράταση της κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ, ζητώντας ταυτόχρονα ανεξάρτητο μηχανισμό επιτήρησης και εγγυήσεις από τις ΗΠΑ για βιώσιμη σταθερότητα και αποτροπή αποτυχιών του παρελθόντος.
Νυχτερινό Άμπου Ντάμπι
ΔΙΕΘΝΗ

Το Αμπού Ντάμπι διαψεύδει τις ιρανικές κατηγορίες για ανάμειξη

Τα ΗΑΕ απέρριψαν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του Ιράν για ενεργό συμμετοχή τους στον πόλεμο κατά της Τεχεράνης, τονίζοντας πως η Τεχεράνη προσπαθεί να δικαιολογήσει τρομοκρατικές επιθέσεις στα Εμιράτα και άλλες χώρες της περιοχής.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Θετικό κλίμα στην πρώτη μέρα συνομιλιών Ισραήλ-Λιβάνου στις ΗΠΑ

Θετικές και παραγωγικές ήταν οι συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου για την κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, με την ελπίδα για περαιτέρω πρόοδο.
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία Νέας Αριστεράς για μεροληπτική κάλυψη της ΕΡΤ στη Μέση Ανατολή

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει ότι η ΕΡΤ αναπαράγει σχεδόν αποκλειστικά τη ρητορική Ισραήλ και ΗΠΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, χωρίς δημοσιογραφική ισορροπία και ανάδειξη των επιπτώσεων στον άμαχο πληθυσμό.