ΓΔ: 2253.06 -1.14% Τζίρος: 338.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:43
Καμένο αυτοκίνητο βανδαλισμών
Καμένο όχημα μετά από ταραχές στη Βρετανία το 2024, μπροστά σε κτίρια και οδοφράγματα.

Επεισόδια στο Δουβλίνο κοντά σε ξενοδοχείο με αιτούντες άσυλο

Ένταση σημειώθηκε στο Δουβλίνο με επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία κοντά σε ξενοδοχείο με αιτούντες άσυλο. Διαδηλώσεις κατά των μεταναστών ακολούθησαν επίθεση σε 10χρονη από μετανάστη, με φωτιές και επιθέσεις σε αστυνομικούς.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Δουβλίνο, με διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε όχημα της αστυνομίας και να συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας κοντά σε ξενοδοχείο όπου διαμένουν αιτούντες άσυλο.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η ιρλανδική πρωτεύουσα έγινε σκηνικό αντιμεταναστευτικών διαδηλώσεων, μετά την επίθεση εναντίον 10χρονου κοριτσιού, για την οποία κατηγορείται αφρικανός μετανάστης, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα Irish Times δημοσίευσε βίντεο από το φλεγόμενο όχημα της αστυνομίας και ανέφερε ότι περισσότεροι από 500 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση. Σε υλικό που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, διακρίνονται διαδηλωτές με ιρλανδικές σημαίες και πλακάτ με αντιμεταναστευτικά μηνύματα, ενώ ορισμένοι πέταξαν κροτίδες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζιμ Ο’Κάλαχαν δήλωσε πως "η εργαλειοποίηση ενός εγκλήματος από ορισμένους που θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια στην κοινωνία μας δεν είναι απροσδόκητη", προσθέτοντας ότι "είναι απαράδεκτη και η αντίδραση θα είναι δυναμική".

Η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη άνδρα περίπου 20 ετών, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση σε ανήλικο κορίτσι.

Η πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος Σιν Φέιν επισήμανε στο κοινοβούλιο ότι είχε εκδοθεί διαταγή απέλασης για τον συλληφθέντα τον Μάρτιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ζήτησε πλήρη αναφορά για τη διαχείριση του αιτήματος ασύλου του κατηγορούμενου.

Πηγή: Irish Times

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ με ελληνική σημαία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα με 44 τρακτέρ καθοδόν για το Σύνταγμα

Κλειστή η λεωφόρος Αμαλίας λόγω της συγκέντρωσης αγροτών στο Σύνταγμα. Περίπου 600 αγρότες και τρακτέρ βρίσκονται στο σημείο, ενώ η κεντρική διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για τις 4 μμ απέναντι από τη Βουλή.
Τρακτέρ στο Σύνταγμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύμανση τρακτέρ στις πύλες της Αθήνας ενόψει συγκέντρωσης στο Σύνταγμα

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. και η Τροχαία λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών στο Σύνταγμα. Έχουν τοποθετηθεί σταθμοί απολύμανσης τρακτέρ σε Αφίδνες και Ελευσίνα, ενώ τα τρακτέρ θα μετακινηθούν με συνοδεία περιπολικών.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση της ΕΑΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει τα επεισόδια γύρω από το ΑΠΘ, συγχαίρει τον Γενικό Διευθυντή και τους αστυνομικούς για την αποκατάσταση της τάξης και αναφέρει πως έγιναν 313 προσαγωγές.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντοπίστηκαν κοντάρια, μολότοφ και ναρκωτικά στους χώρους του ΑΠΘ

Η αστυνομία βρήκε μολότοφ, κοντάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες και μικροποσότητες ναρκωτικών κοντά στην Πολυτεχνική του ΑΠΘ, μετά από σοβαρά επεισόδια του Σαββάτου και εκατοντάδες προσαγωγές.
Αστυνομικός σε διαδήλωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση Αστυνομίας για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Ομάδες με καλυμμένα πρόσωπα επιτέθηκαν ξαφνικά με μολότοφ σε αστυνομικούς στο κέντρο Θεσσαλονίκης, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό και προκαλώντας ζημιές σε οχήματα. Η Αστυνομία απάντησε με κατάλληλα μέτρα αποτροπής.
Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια με μολότοφ στο ΑΠΘ – Τραυματισμός αστυνομικού, 150 προσαγωγές

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από το ΑΠΘ, με ρίψεις μολότοφ σε αστυνομικούς στη Γ' Σεπτεμβρίου. Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός με εγκαύματα και έγιναν πάνω από 150 προσαγωγές.