ΓΔ: 1996.03 -0.92% Τζίρος: 76.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:34:01
Φωτο: Shutterstock

Μάας: Φέτος δεν θα μπορέσει κανείς να κάνει διακοπές όπως τις ήξερε

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας υπενθύμισε την περίπτωση του χειμερινού τουριστικού προορισμού Ισγκλ της Αυστρίας, από όπου ξεκίνησε η διάδοση του κορονοϊού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

«Φέτος δεν θα μπορέσει κανείς να κάνει διακοπές όπως τις ήξερε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας και άφησε να εννοηθεί ότι το υπουργείο του δεν πρόκειται να άρει σύντομα την ταξιδιωτική οδηγία που τέθηκε σε ισχύ από τον Μάρτιο και αφορά όλες τις χώρες του κόσμου.

«Η τρέχουσα ταξιδιωτική προειδοποίηση ισχύει μέχρι την Κυριακή», διευκρίνισε ο κ. Μάας, μιλώντας σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ZDF, πριν προσθέσει ότι θεωρεί «ότι τις προσεχείς εβδομάδες δεν θα υπάρξει καμία ένδειξη για άρση της προειδοποίησης». Όπως επισήμανε, οι επόμενες εβδομάδες θα αξιοποιηθούν προκειμένου να εξεταστεί, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, το ενδεχόμενο το ζήτημα να απαιτεί ευρωπαϊκή λύση.

«Κάποιες χώρες αίρουν τις ταξιδιωτικές τους προειδοποιήσεις, άλλες τις διατηρούν σε ισχύ. Για αυτό χρειαζόμαστε κάποιο χρόνο και θα ήταν σημαντικό εάν μπορούσε να δοθεί στο θέμα ευρωπαϊκή απάντηση – ενιαία, αν είναι εφικτό», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός και εξήγησε ότι το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν συνομιλίες τόσο στο πλαίσιο της ΕΕ, όσο και απευθείας με τις χώρες - προορισμούς των Γερμανών τουριστών. Βασικό κριτήριο για οποιαδήποτε απόφαση θα είναι, ανέφερε, η κατάσταση στις ίδιες τις χώρες, το εάν π.χ. θα υπάρχουν ανοιχτές παραλίες ή το εάν θα λειτουργούν οι συγκοινωνίες.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσαν να ληφθούν ειδικές αποφάσεις για μεμονωμένες περιπτώσεις χωρών, ο κ. Μάας επισήμανε ότι «σε πολλές χώρες έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου, σε πολλές υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, τα αεροπλάνα είναι καθηλωμένα και δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι όλο αυτό θα βελτιωθεί τις επόμενες εβδομάδες».

Τόνισε ακόμη ότι «κανείς αυτή τη χρονιά δεν θα μπορέσει να κάνει διακοπές όπως τις ήξερε, για παράδειγμα με γεμάτες παραλίες ή καλύβες στο βουνό», καθώς «θα υπάρχουν σίγουρα περιορισμοί παντού», ενώ υπενθύμισε την περίπτωση του χειμερινού τουριστικού προορισμού Ισγκλ της Αυστρίας, από όπου ξεκίνησε η διάδοση του κορονοϊού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. «Αυτό δεν θέλουμε να ξανασυμβεί», είπε χαρακτηριστικά και επιπλέον ξεκαθάρισε ότι το καλοκαίρι δεν θα πραγματοποιηθούν επιχειρήσεις επαναπατρισμού Γερμανών από το εξωτερικό, όπως έγινε τις τελευταίες εβδομάδες για περίπου 250.000 ταξιδιώτες που εγκλωβίστηκαν σε διάφορες χώρες εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Heraeus Group τονίζει την καινοτομία και ανθεκτικότητα της Κίνας

Ο Φρανκ Στιτζ, πρόεδρος της Heraeus Group, υπογράμμισε την εμπιστοσύνη και την πρόθεση του ομίλου για αυξημένες επενδύσεις στην Κίνα, τονίζοντας τη δυναμική ανάπτυξη του τομέα των μικροκυκλωμάτων και το καινοτόμο περιβάλλον της αγοράς.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός νοσηλευτής καταδικάστηκε σε ισόβια για δολοφονίες ασθενών

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε 44χρονος νοσηλευτής στη Γερμανία για τη δολοφονία 10 ασθενών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 27, χορηγώντας τους θανατηφόρες δόσεις, με τα εγκλήματα να χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως σοβαρά.
Γιούλια Κλέκνερ
ΔΙΕΘΝΗ

Κλέκνερ: Ζητά πλήρη απαγόρευση πορνείας στη Γερμανία με σουηδικό πρότυπο

Η πρόεδρος της Bundestag, Γιούλια Κλέκνερ (CDU), πρότεινε απαγόρευση της πορνείας και αγοράς σεξ στη Γερμανία, λέγοντας πως η χώρα είναι «το πορνείο της Ευρώπης». Ζήτησε υιοθέτηση σουηδικού μοντέλου με τιμωρία των πελατών.
ξέπλυμα χρήματος σύμβολα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Εξάρθρωση κυκλώματος απάτης και ξεπλύματος μέσω διαδικτύου

Η Europol και η BKA εξάρθρωσαν διεθνές δίκτυο διαδικτυακής απάτης και ξεπλύματος χρήματος, που καταχράστηκε άνω των 300 εκατ. ευρώ με ψεύτικες συνδρομές και κλεμμένα δεδομένα 4,3 εκατ. κατόχων καρτών σε 193 χώρες.
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Απαγόρευση της μουσουλμανικής οργάνωσης Interaktiv από τις αρχές

Η Γερμανία απαγόρευσε τη μουσουλμανική οργάνωση Interaktiv για αντισυνταγματικές ενέργειες και έρευνες έγιναν σε δύο άλλες ισλαμικές οργανώσεις, με κατασχέσεις και απαγόρευση δραστηριοτήτων.
Υπουργός σε συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πλεύρη–Ντόμπριντ: Κοινή γραμμή Ελλάδας–Γερμανίας στο μεταναστευτικό

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ΥΠΕΣ, υπογραμμίζοντας τη σύμπνοια Αθήνας–Βερολίνου για μείωση μεταναστευτικών ροών και αύξηση επιστροφών.