ΓΔ: 2639.59 0.90% Τζίρος: 28.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:49:41
Όχημα της αστυνομίας Νέας Υόρκης

Νέος απολογισμός στις ΗΠΑ: Στους 16 οι νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο

Έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών στο Τενεσί είχε ως αποτέλεσμα 16 νεκρούς, σύμφωνα με αναθεωρημένο απολογισμό, καθώς δύο αγνοούμενοι βρέθηκαν ζωντανοί.

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στην πόλη Μπάκσνορτ, πολιτεία Τενεσί των νότιων ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 16 άτομα, σύμφωνα με τις αρχές. Ο αριθμός των θυμάτων αναθεωρήθηκε προς τα κάτω, καθώς δύο άτομα που αρχικά θεωρούνταν αγνοούμενα εντοπίστηκαν τελικά ζωντανά.

Η έκρηξη κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο της Accurate Energetic Systems, το οποίο εξειδικεύεται στην παραγωγή εκρηκτικών για τις ένοπλες δυνάμεις, την αεροδιαστημική βιομηχανία και έργα κατεδάφισης. Η τοποθεσία του εργοστασίου βρίσκεται σε δασική περιοχή, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά της Νάσβιλ, μακριά από κατοικημένες ζώνες.

Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Χάμφρις, Κρις Ντέιβις, αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι οι 18 αγνοούμενοι ήταν νεκροί. Ωστόσο, στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι δύο εξ αυτών δεν βρίσκονταν εντός του εργοστασίου τη στιγμή της έκρηξης.

Εικόνες από ελικόπτερο που μεταδόθηκαν από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης απεικονίζουν το εργοστάσιο πλήρως κατεστραμμένο, ενώ οχήματα περιμετρικά του κτιρίου υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Τα συντρίμμια διασκορπίστηκαν σε έκταση 800 τετραγωνικών μέτρων, ενώ ειδικές ομάδες πραγματοποίησαν επιθεώρηση για πιθανούς κινδύνους από χημικές ουσίες.

Σε ανακοίνωσή της, η Accurate Energetic Systems χαρακτήρισε το συμβάν ως «τραγικό δυστύχημα». Ο σερίφης Ντέιβις ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, επισημαίνοντας πως «μπορεί να περάσουν μέρες, εβδομάδες, αν όχι μήνες, προτού να μπορούμε να το κάνουμε».

Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις από διάφορες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων της ATF και του FBI, προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια της έκρηξης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Καταδίκη Ρούμπιο για τις σημερινές επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο καταδίκασε τις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι στη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένης αυτής στο αεροδρόμιο Ριάντ με 12 νεκρούς. Δήλωσε πως οι επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν άμεσα.
Αεροφωτογραφία Πόκροβσκ βομβαρδισμένο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ αδρανούν ενώ ρωσικές επιθέσεις σκοτώνουν πάνω από 70

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τις ΗΠΑ για έλλειψη στήριξης, μετά τη ρωσική επίθεση στην Κραματόρσκ που σκότωσε τουλάχιστον 30, ανεβάζοντας τους νεκρούς σε πάνω από 70 σε δύο μέρες. Επέκρινε επίσης την Ουάσιγκτον για τις οικονομικές σχέσεις με Ρωσία.
Ελικόπτερο σε εφημερία
ΔΙΕΘΝΗ

Λος Άντζελες: 3 νεκροί από πτώση ελικοπτέρου τηλεοπτικού σταθμού

Ελικόπτερο τηλεοπτικού σταθμού συνετρίβη στο Λος Άντζελες ενώ κάλυπτε τροχαίο, με τρεις νεκρούς από τους τέσσερις επιβαίνοντες, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Το ελικόπτερο τυλίχθηκε στις φλόγες κοντά στο σημείο του δυστυχήματος.
Περιπολικό ΗΠΑ δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στη Μινεάπολη, νεκρός και ο δράστης

Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες, ανάμεσά τους τρεις αστυνομικοί, από πυροβολισμούς στη Μινεάπολη. Ο ύποπτος βρέθηκε επίσης νεκρός, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Η επέμβαση ξεκίνησε έπειτα από αναφορά για πυροβολισμούς.
Επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί και πάνω από 50 τραυματίες σε αμερικανική επίθεση σε γάμο στο Ιράν

Τραγωδία σε γάμο στο νότιο Ιράν: Αμερικανική πυραυλική επίθεση προκάλεσε τέσσερις θανάτους, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, και πάνω από 50 τραυματίες, σύμφωνα με την ιρανική Ερυθρά Ημισέληνο.