ΓΔ: 2657.93 -0.13% Τζίρος: 39.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:02:39
Ισαάκ Χέρτζογκ στο Ευρωκοινοβούλιο
Ο Ισαάκ Χέρτζογκ κατά τη διάρκεια δηλώσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με φόντο τη σημαία της ΕΕ και του Ισραήλ.

Συνάντηση Χέρτζογκ με Κούσνερ και Γουίτκοφ από ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Χέρτζογκ συναντήθηκε στην Ιερουσαλήμ με Κούσνερ και Γουίτκοφ, ευχαριστώντας τους και τον Τραμπ για τον ρόλο τους στην επιστροφή των ομήρων και τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με την προεδρία.

Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ, όπου ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, συζήτησε με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Τζάρεντ Κούσνερ και Στιβ Γουίτκοφ σχετικά με τη συμφωνία που αφορά την επιστροφή των ομήρων και τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος Χέρτζογκ εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη του στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και στους κ. Κούσνερ και Γουίτκοφ, για τον «βασικό και ιστορικό ρόλο τους στον (επικείμενο) επαναπατρισμό των ομήρων και τη βοήθειά τους για τη χάραξη μιας πορείας προς μια νέα εποχή συνεργασίας στη Μέση Ανατολή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΛΔ Κονγκό μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό θα μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε μετά την επίσκεψη του προέδρου Τσισεκέντι, ακολουθώντας το παράδειγμα λίγων χωρών, μεταξύ τους και οι ΗΠΑ.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι μήνες σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή: 20 νεκροί, 68 συμβάντα στο Ορμούζ

Το στενό του Ορμούζ παραμένει εστία έντασης στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν, με 68 ναυτικά περιστατικά σε έξι μήνες σύμφωνα με τον ΔΝΟ. Τουλάχιστον 20 νεκροί, 35 τραυματίες και ένας αγνοούμενος καταγράφονται στην περιοχή.
Τζάρεντ Κούσνερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κούσνερ θα συναντηθεί σήμερα με τον Νετανιάχου μετά από συνομιλίες με Χαμάς

Ο Τζάρεντ Κούσνερ αναμένεται να συναντήσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ για την εφαρμογή του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα, το οποίο ο Νετανιάχου έχει ήδη απορρίψει, ενώ η Χαμάς το αποδέχτηκε υπό όρους απόσυρσης.
Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ακυρώνει προγραμματισμένους βομβαρδισμούς στο Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και Ισραήλ ανέστειλαν νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, μετά από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και γειτονικών χωρών, με όρο ταχεία συμφωνία. Προειδοποίησε για χτύπημα άνευ προηγουμένου αν χρειαστεί.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ισραήλ ακύρωσαν επίθεση μετά από αίτημα του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Ισραήλ αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε νέους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν, ύστερα από σχετικό αίτημα της Τεχεράνης και άλλων χωρών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάλογα με τις εξελίξεις.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Tο Ισραήλ ικανοποιήθηκε από τη συμφωνία για την Χαμάς

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ισραήλ είναι «πολύ ικανοποιημένο» από τη συμφωνία για τον αφοπλισμό της Χαμάς στη Γάζα, τονίζοντας πως αποτέλεσε σημαντικό βήμα για τη Μέση Ανατολή και επισημαίνοντας τη στενή συνεργασία με το Ισραήλ.