ΓΔ: 2247.69 1.28% Τζίρος: 314.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κινέζικα νομίσματα yuan
Στοίβες κινεζικών νομισμάτων και χαρτονόμισμα γουάν σε οικονομικό φόντο.

Κίνα: Ενίσχυση διατραπεζικής ρευστότητας από την PBOC

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας θα διαθέσει 1,1 τρισεκατομμύριο γιουάν στις 9 Οκτωβρίου μέσω reverse repo για ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, με προσφορές επιτοκίου και διάρκεια 91 ημερών.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) ανακοίνωσε ότι στις 9 Οκτωβρίου θα διοχετεύσει 1,1 τρισεκατομμύριο γιουάν, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 130 δισεκατομμύρια ευρώ, στο τραπεζικό σύστημα μέσω της διαδικασίας reverse repo. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη διατήρηση της οικονομικής ρευστότητας σε επαρκή επίπεδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της PBOC, η ενίσχυση της ρευστότητας θα πραγματοποιηθεί με κατάθεση προσφορών για το επιτόκιο, ενώ οι κερδοφόρες προσφορές θα καθορίσουν το επίπεδο των τιμών απόδοσης.

Η περίοδος ωρίμανσης για τις συγκεκριμένες πράξεις θα είναι τρίμηνη, δηλαδή 91 ημερών, όπως διευκρινίζει η κεντρική τράπεζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Καρνέ και Σι συζητούν τη νέα διμερή εταιρική σχέση Πεκίνου-Καναδά

Ο Σι Τζινπίνγκ και ο Μαρκ Κάρνι συμφώνησαν στο Πεκίνο για νέα στρατηγική εταιρική σχέση, μετά από χρόνια εντάσεων, εν μέσω αμερικανικών πιέσεων. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη καναδού πρωθυπουργού στην Κίνα εδώ και οκτώ χρόνια.
Ο Ουάνγκ Γι κινέζος υπουργός
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αντίθετη στη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις, λέει ο ΥΠΕΞ

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών τόνισε στον Ιρανό ομόλογό του ότι το Πεκίνο αντιτίθεται στη χρήση ή απειλή βίας στις διεθνείς σχέσεις και είναι έτοιμο να συμβάλει εποικοδομητικά στην εξεύρεση λύσης για το Ιράν.
Ευάγγελος Μυτιληναίος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Metlen: Εξασφαλίζει γάλλιο για την Ευρώπη κοντράροντας στα ίσα την Κίνα

Η Ευρώπη βασίζεται στην Metlen για την αυτάρκειά της σε γάλλιο εν μέσω μπλόκου από την Κίνα. Που χρησιμοποιείται η κρίσιμη αυτή πρώτη ύλη και γιατί κοιτούν την Ελλάδα και οι Αμερικανοί.
Μαρία Ζαχάροβα πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ζαχάροβα: Ανάπτυξη δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα θεωρείται νόμιμος στόχος

Η Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε απαράδεκτους τους δυτικούς ισχυρισμούς περί απειλής στη Γροιλανδία από Ρωσία και Κίνα και μίλησε για ασυνέπεια της Δύσης. Τόνισε ότι ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία θα θεωρούνται νόμιμοι στόχοι.
Αποθήκευση ενέργειας φωτοβολταϊκών
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ πράσινης ενέργειας και παραγωγής στην Χαϊνάν το 2025

Η επαρχία Χαϊνάν πέτυχε ρεκόρ παραγωγής και συναλλαγών πράσινης ενέργειας το 2025, φτάνοντας τα 14,7 δισ. kWh, 8,9 φορές πάνω από το 2024, συμβάλλοντας δυναμικά στη μείωση του άνθρακα και CO₂ για το λιμάνι ελεύθερου εμπορίου.