ΓΔ: 2709.96 0.55% Τζίρος: 169.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:10:33
Φωτο: ΑΠΕ

Χονγκ Κονγκ: Με σπρέι πιπεριού διαλύουν τους διαδηλωτές οι αστυνομικοί

Η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ έκανε χρήση σπρέι πιπεριού για να διαλύσει διαδηλωτές σε εμπορική περιοχή της μητρόπολης ενόψει μιας σειράς προγραμματισμένων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ έκανε χρήση σπρέι πιπεριού για να διαλύσει διαδηλωτές σε εμπορική περιοχή της μητρόπολης ενόψει μιας σειράς προγραμματισμένων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων δύο ημέρες πριν την Εθνική Εορτή της Κίνας.

Οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ αναμένεται να συμμετάσχουν στις παγκόσμιες εκδηλώσεις "ενάντια στον ολοκληρωτισμό" σήμερα, έπειτα από μια ακόμα νύχτα βίαιων συγκρούσεων με την αστυνομία ύστερα από εβδομάδες κινητοποιήσεων υπέρ της δημοκρατίας στην υπό κινεζική κυριαρχία μητροπολιτική περιοχή.

Νωρίτερα σήμερα, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού για να διαλύσουν τους διαδηλωτές στην εμπορική περιοχή Κοζγουέι Μπέι ενόψει των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και σήκωσαν μαύρες σημαίες για να προειδοποιήσουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν χημικά. Κάποια καταστήματα έκλεισαν ενόψει πιθανών συγκρούσεων. Η εταιρία λειτουργίας του μετρό MRT ανακοίνωσε ότι θα ανασταλούν κάποια δρομολόγια. Οι διαδηλωτές φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Νιου Τεριτόριζ ενώ διαδηλωτές υπέρ της Κίνας τραγούδησαν τον κινεζικό εθνικό ύμνο στο Βικτόρια Πικ.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ θα αναχωρήσει αύριο για το Πεκίνο για τους εορτασμούς της 70ης επετείου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας την 1η Οκτωβρίου, με την απουσία της να λειτουργεί ίσως κατευναστικά για τους διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ. Η Λαμ θα επιστρέψει στη μητρόπολη το βράδυ της Τρίτης, ταξιδεύοντας διά ξηράς, περιορίζοντας έτσι τις πιθανότητες συγκρούσεων στο αεροδρόμιο, που αποτελεί δημοφιλή στόχο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Η αστυνομία χθες βράδυ εκτόξευσε δακρυγόνα και έκανε χρήση αντλιών νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές που πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες, έσπασαν παράθυρα σε κυβερνητικά κτίρια και απέκλεισαν βασική οδική αρτηρία κοντά στο τοπικό αρχηγείο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές επιτέθηκαν στο Κοινοβούλιο, στο κυριότερο Γραφείο Σύνδεσης με το Πεκίνο, κατέλαβαν το αεροδρόμιο, πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, βανδάλισαν σταθμούς του μετρό και άναψαν φωτιές στους δρόμους. Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού, σφαιρών από καουτσούκ και περιστασιακά αληθινών προειδοποιητικών πυρών στον αέρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Νέες αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες και συγκρούσεις στο Χονγκ Κονγκ

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ επιχείρησαν και πάλι να διαμαρτυρηθούν αλλά απωθήθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και από οργανώσεις φιλικές προς το Πεκίνο σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Χονγκ Κονγκ: Δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Οι διαδηλωτές, που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, σκληρά καπέλα και μαύρες μπλούζες έστησαν οδοφράγματα, χρησιμοποιώντας κομμάτια από τα πεζοδρόμια αλλά και καροτσάκια σούπερ μάρκετ.
Σημαία Κίνας και Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Χονγκ Κονγκ: Ποινές κάθειρξης 5-7 ετών σε ακτιβιστές υπέρ δημοκρατίας

Τρεις ακτιβιστές που οργάνωναν αγρυπνίες μνήμης για τα θύματα της Τιενανμέν καταδικάστηκαν σε 5-7 χρόνια φυλάκιση στο Χονγκ Κονγκ, σε μια δίκη που επικρίθηκε διεθνώς από κυβερνήσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ουρανοξύστες σε πόλη Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ντογκουάν μετατρέπεται σε κόμβο επιχειρηματικής καινοτομίας στην Κίνα

Η Ντογκουάν, άλλοτε γνωστή ως «παγκόσμιο εργοστάσιο» παιχνιδιών και ενδυμάτων, εξελίσσεται σήμερα σε κέντρο καινοτομίας, προσελκύοντας επιστήμονες και επιχειρηματίες από το Χονγκ Κονγκ στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου Γκουανγκντόνγκ–Χονγκ Κονγκ–Μακάο.
Σημαία Κίνας και Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ανάπτυξη 2,3% στον βιομηχανικό τομέα μόδας σε Κίνα-Χονγκ Κονγκ

Το Συμβούλιο Ανάπτυξης Εμπορίου του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι ο δείκτης ESG για τη βιομηχανία μόδας έφτασε τις 65,5 μονάδες, αυξημένος κατά 2,3% σε ετήσια βάση, αντικατοπτρίζοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη βιώσιμη ανάπτυξη.