ΓΔ: 2144.71 1.25% Τζίρος: 285.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: ΑΠΕ

Συμπλοκές μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ

Διαδηλωτές ντυμένοι στα μαύρα άρχισαν να αποσυναρμολογούν τις πόρτες καταστημάτων προκειμένου να φτιάξουν πρόχειρα οχυρώματα στην είσοδο του εμπορικού κέντρου.

Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών προχώρησαν σήμερα σε ρίψεις δακρυγόνων εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν πυρπολήσει οδοφράγματα έξω από ένα εμπορικό κέντρο στη συνοικία Σα Τιν.

Περίπου 1000 διαδηλωτές κατέκλυσαν τον χώρο έξω από το εμπορικό κέντρο New Town Plaza για μια αρχικά ειρηνική διαμαρτυρία.

Γύρω στις 11.00 ώρα Ελλάδας, εντούτοις, διαδηλωτές, ντυμένοι στα μαύρα, άρχισαν να αποσυναρμολογούν τις πόρτες καταστημάτων προκειμένου να φτιάξουν πρόχειρα οχυρώματα στην είσοδο του εμπορικού κέντρου.

Άλλοι διαδηλωτές επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς στον σιδηροδρομικό σταθμό το Σα Τιν, σπάζοντας κάμερες κλειστού κυκλώματος με σφυριά, προτού οι αρχές εκκενώσουν τον σταθμό και τον κλείσουν.

Σε μια άλλη κινητοποίηση με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων στο εμπορικό κέντρο Elements στη συνοικία Τσιμ Σα Τσούι δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Οι διαδηλώσεις του αντικυβερνητικού κινήματος του Χονγκ Κονγκ έχουν μεταφερθεί στα εμπορικά καταστήματα, όπου οι διαδηλωτές προτρέπουν τους πολίτες να συμμετάσχουν στο κίνημα πολιτικής ανυπακοής παρά να ψωνίζουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Νέες αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες και συγκρούσεις στο Χονγκ Κονγκ

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ επιχείρησαν και πάλι να διαμαρτυρηθούν αλλά απωθήθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και από οργανώσεις φιλικές προς το Πεκίνο σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Χονγκ Κονγκ: Δακρυγόνα και βόμβες μολότοφ σε αντικυβερνητική διαδήλωση

Οι διαδηλωτές, που φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, σκληρά καπέλα και μαύρες μπλούζες έστησαν οδοφράγματα, χρησιμοποιώντας κομμάτια από τα πεζοδρόμια αλλά και καροτσάκια σούπερ μάρκετ.
ΔΙΕΘΝΗ

Διαδήλωση στη Βρετανία υπερ Χονγκ Κονγκ

Διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το προξενείο της Βρετανίας στο Χονγκ Κονγκ για να ζητήσουν από το Λονδίνο να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει τους κατοίκους της πρώην αποικίας του, καταγγέλλοντας και πάλι την οπισθοχώρηση των ελευθεριών στο έδαφος αυτό.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόοδος στην κατασκευή διεθνών κέντρων επιστημονικής καινοτομίας στην Κίνα

Σημαντική πρόοδος σημειώνεται στην κατασκευή τριών διεθνών κέντρων καινοτομίας στην Κίνα, ενισχύοντας τον ρόλο τους ως στρατηγικοί πυλώνες της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης της χώρας, σύμφωνα με τη Λιου Ντονγκμέι.
ΗΠΑ Κίνα εμπορικός πόλεμος
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν την Κίνα για κράτηση πλοίων με παναμαϊκή σημαία

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι κρατά πλοία υπό παναμαϊκή σημαία σε κινεζικά λιμάνια ως αντίποινα για την ανάκτηση παναμαϊκών λιμανιών από κινεζικό όμιλο, επικαλούμενη αυξημένους ελέγχους που υπερβαίνουν τα συνηθισμένα επίπεδα.
δεξαμενόπλοιο σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Αβάνα: Αναμένονται δυο δεξαμενόπλοια με ρωσικό πετρέλαιο και αέριο

Σύμφωνα με τους Financial Times, το δεξαμενόπλοιο Sea Horse με ρωσικό φυσικό αέριο αναμένεται να φτάσει στην Κούβα τη Δευτέρα, ενώ το πλοίο Anatoly Kolodkin με αργό πετρέλαιο εκτιμάται πως φτάνει στις 4 Απριλίου.