ΓΔ: 2451.62 -0.78% Τζίρος: 278.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαία Τουρκίας και χάρτης

Κ. Κιλιτσντάρογλου: Να τα βρούμε με τη Συρία

Ο δρόμος μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού είναι ο κοντινότερος δρόμος που οδηγεί στην ειρήνη,” δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου, προτείνοντας την δραστική αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία, στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Η Τουρκία θα πρέπει να προχωρήσει “άμεσα” στην αποκατάσταση των σχέσεών της με την κυβέρνηση της Συρίας, ώστε να επιταχυνθούν οι προσπάθειες ειρήνευσης, δήλωσε σήμερα ο ηγέτης του κύριου αντιπολιτευτικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

“Ο δρόμος μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού είναι ο κοντινότερος δρόμος που οδηγεί στην ειρήνη,” δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου, προτείνοντας την δραστική αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί η Τουρκία, στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Ο ίδιος μίλησε σε ένα διεθνές συνέδριο για την Συρία που διοργανώθηκε από το CHP στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς την παρουσία αξιωματούχων της κυβέρνησης Άσαντ και μετά την άρνηση του τουρκικού ΥΠΕΞ να τους χορηγήσει βίζες, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του αναφερόμενου κόμματος στο dpa.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Οι αρχές διέταξαν τη σύλληψη 223 στρατιωτικών ως υπόπτων για σχέσεις με τον Γκιουλέν

Η Τουρκία διέταξε τη σύλληψη 223 στρατιωτικών, που υπηρετούν σ' ολόκληρη τη χώρα και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, ως υπόπτων για διασυνδέσεις με ένα δίκτυο το οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι οργάνωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
Χάκερ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Υποψίες πως γερμανική εταιρεία πούλησε κατασκοπευτικό λογισμικό στη Τουρκία

Γερμανοί εισαγγελείς ερευνούν μια εταιρεία της Βαυαρίας η οποία είναι ύποπτη ότι προμήθευσε στην Τουρκία λογισμικό που επιτρέπει στις αρχές να κατασκοπεύουν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης μέσω των τηλεφώνων τους.
Γουόπκε Χούκστρα προφίλ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χούκστρα: «Είμαστε 27 χώρες, τέλος – Σαφές μήνυμα στην Τουρκία»

Αυστηρά μηνύματα έστειλαν Χούκστρα και Παναγιώτου προς την Τουρκία για τον αποκλεισμό της Κύπρου από προπαρασκευαστικές συναντήσεις της COP31, ζητώντας καθολική συμμετοχή των κρατών μελών και άμεση αντίδραση της ΕΕ αν επαναληφθεί.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ δεν διαπίστευσε δεκάδες Τούρκους δημοσιογράφους για τη Σύνοδο

Δεκάδες Τούρκοι δημοσιογράφοι δεν έλαβαν διαπιστεύσεις από το ΝΑΤΟ για τη σύνοδο κορυφής στην Άγκυρα, καθώς η Συμμαχία στηρίζεται στην Τουρκία για τον καθορισμό κατευθυντήριων οδηγιών σχετικά με τους εκπροσώπους τύπου.
Σταύρος Παπασταύρου συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Όχι σε αποκλεισμό της Κύπρου από την COP31 από Τουρκία

Στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος ΕΕ στο Λουξεμβούργο συμμετέχει ο Στ. Παπασταύρου, συζητώντας προκλήσεις κλιματικής κρίσης, ανθεκτικότητα υδάτων και τις πρωτοβουλίες Ελλάδας για την προστασία και διαχείριση νερού.