ΓΔ: 2063.03 1.00% Τζίρος: 210.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:13:01
Ζελένσκι και Τραμπ
Φωτογραφία Shutterstock

Τραμπ: Θέλει συμφωνία για την Ουκρανία έως τις 8 Αυγούστου

Ο Τραμπ ζητά συμφωνία ειρήνης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μέχρι τις 8 Αυγούστου, με τις ΗΠΑ να δηλώνουν έτοιμες για νέα μέτρα διασφάλισης της ειρήνης στο ΣΑ του ΟΗΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατέστησε σαφές ότι επιθυμεί μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία έως τις 8 Αυγούστου, δήλωσαν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία πρέπει να διαπραγματευθούν μια εκεχειρία και μια διαρκή ειρήνη. Ήρθε η ώρα να καταλήξουν σε μία συμφωνία. Ο πρόεδρος Τραμπ κατέστησε σαφές ότι αυτή πρέπει να γίνει έως τις 8 Αυγούστου. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να εφαρμόσουν πρόσθετα μέτρα για να διασφαλίσουν την ειρήνη» δήλωσε ο ανώτερος Αμερικανός διπλωμάτης Τζον Κέλι απευθυνόμενος στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ