ΓΔ: 2374.48 0.08% Τζίρος: 326.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Revolut
Πηγή: Revolut

Revolut: Στο τραπέζι η εξαγορά τράπεζας στις ΗΠΑ

Η κίνηση της Revolut εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των ευρωπαϊκών fintech που επιδιώκουν να διεισδύσουν στην αγορά των ΗΠΑ, αναζητώντας ανάπτυξη και πρόσβαση σε νέο πελατολόγιο.

Σε μια στρατηγική κίνηση που ενδέχεται να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού στον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό χάρτη, η Revolut εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο εξαγοράς αμερικανικής τράπεζας, με στόχο την άμεση πρόσβαση σε τραπεζική άδεια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η βρετανική fintech, που ήδη θεωρείται η μεγαλύτερη του Ηνωμένου Βασιλείου, επιδιώκει με αυτό τον τρόπο να επιταχύνει την είσοδό της στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, η Revolut έχει στρέψει το βλέμμα της σε τράπεζες που διαθέτουν ήδη εθνική άδεια λειτουργίας στις ΗΠΑ, ώστε να παρακάμψει τις χρονοβόρες διαδικασίες αδειοδότησης. Η επιλογή μιας «φθηνής» τράπεζας με υφιστάμενη άδεια θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την παροχή δανείων και άλλων τραπεζικών υπηρεσιών στην αμερικανική αγορά πολύ πιο άμεσα.

Η προοπτική αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Revolut συνεχίζει να περιμένει την αντίστοιχη τραπεζική άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που καθυστερεί την πλήρη επέκταση των δραστηριοτήτων της στη χώρα προέλευσής της.

Η κίνηση της Revolut εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των ευρωπαϊκών fintech που επιδιώκουν να διεισδύσουν στην αγορά των ΗΠΑ, αναζητώντας ανάπτυξη και πρόσβαση σε νέο πελατολόγιο. Η αμερικανική αγορά, με τον τεράστιο όγκο συναλλαγών και τις υψηλές καταθέσεις, αποτελεί ελκυστικό στόχο, ειδικά σε μια περίοδο που η ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη παρουσιάζει επιβράδυνση.

Η στρατηγική της Revolut έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον κλάδο των χρηματοοικονομικών τεχνολογιών, όπου η ευελιξία και η ταχύτητα υλοποίησης αποδεικνύονται καθοριστικοί παράγοντες για την επικράτηση στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός του Λιβάνου από το Ισραήλ παρά τις διαπραγματεύσεις

Παρά τους ισχυρισμούς για παύση των εχθροπραξιών, το Ισραήλ συνέχισε τους βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο, ενώ διπλωμάτες Ισραήλ-Λιβάνου διαπραγματεύονται στην Ουάσιγκτον υπό αμερικανική διαμεσολάβηση.
Σημαία της Ιαπωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιαπωνία εγκρίνει συμπληρωματικό προϋπολογισμό λόγω πολέμου στη Μ. Ανατολή

Η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό 19 δισ. δολαρίων για τη στήριξη νοικοκυριών λόγω της αύξησης του κόστους ζωής που προκαλεί ο πόλεμος ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τακαΐτσι.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ στηρίζει τον συντηρητικό δε λα Εσπριέγια στις εκλογές Κολομβίας

Ο Τραμπ δήλωσε «πλήρη και απόλυτη» υποστήριξη στον δεξιό Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια στις προεδρικές εκλογές Κολομβίας, χαρακτηρίζοντάς τον ισχυρό ηγέτη και αντίπαλό του «μαρξιστή της άκρας αριστεράς».
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν απέτυχε σε επιθέσεις σε Κουβέιτ-Μπαχρέιν, ΗΠΑ βομβάρδισαν Κεσμ

Το Ιράν επιτέθηκε με πυραύλους και drones σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν, χωρίς επιτυχία. Οι ΗΠΑ απάντησαν με πλήγματα σε ιρανικό σταθμό ελέγχου. Οι αντιαεροπορικές άμυνες Κουβέιτ και Μπαχρέιν ανέσχεσαν τα πυραυλικά πλήγματα.
Λούλα ντα Σίλβα προφίλ
ΔΙΕΘΝΗ

Λούλα: Ο ΥΠΕΞ ΗΠΑ Ρούμπιο «εχθρός» της Λατινικής Αμερικής λόγω δασμών

Ο Λούλα αποκάλεσε τον Μάρκο Ρούμπιο «εχθρό» της Λατινικής Αμερικής, μετά την πρόταση των ΗΠΑ για νέους δασμούς 25% σε βραζιλιάνικα προϊόντα, πυροδοτώντας ένταση λίγο μετά τη θετική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εγκαταλείπεται το σχέδιο για το Ταμείο κατά της Εργαλειοποίησης

Η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δημιουργία «Ταμείου κατά της Εργαλειοποίησης», όπως ανακοίνωσε ο Τοντ Μπλανς στη Βουλή των Αντιπροσώπων, επιβεβαιώνοντας σχετική δήλωση του Ρεπουμπλικάνου Τζον Θουν.