ΓΔ: 2614.44 0.29% Τζίρος: 307.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαία Γερμανίας Βουλή
Shutterstock

Κατά της χαλάρωσης των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας οι Γερμανοί

Την Τετάρτη, η καγκελάριος Μέρκελ θα συζητήσει με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων το τι θα γίνει μετά τις 19 Απριλίου.

Η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται κατά της χαλάρωσης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου YouGov, το 44% των ερωτηθέντων υποστήριξαν την παράταση των μέτρων πέραν της 19ης Απριλίου, το 12% μάλιστα τάσσεται υπέρ της ενίσχυσής τους. Μόνο το 32% τάσσεται υπέρ της χαλάρωσης και το 8% υπέρ της κατάργησης των περιορισμών που έχουν αποφασιστεί από την ομοσπονδιακή και τις τοπικές κυβερνήσεις. Το 5% δεν είχε γνώμη.

Η αποδοχή των περιορισμών εξακολουθεί να είναι μεγάλη: το 78% απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι τους τηρεί πλήρως, το 18% μόνο εν μέρει και 2% καθόλου. Αυτό σημαίνει ότι η πειθάρχηση στα μέτρα είναι μόνον ελαφρώς μικρότερη από την αρχή της απαγόρευσης των επαφών στα τέλη Μαρτίου. Τότε, το 83% δήλωνε ότι ακολουθούσε πλήρως τους κανόνες, το 12% μερικώς και το 2% τους αγνοούσε. Όσο μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι οι ερωτηθέντες, τόσο μεγαλύτερη είναι η προθυμία τους να τηρούν τα μέτρα.

Την Τετάρτη, η καγκελάριος Μέρκελ θα συζητήσει με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων το τι θα γίνει μετά τις 19 Απριλίου. Στις 22 Μαρτίου είχαν αποφασίσει εκτεταμένους περιορισμούς στην κυκλοφορία, τους οποίους πριν από το Πάσχα παρέτειναν μέχρι τις 19 Απριλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η ξήρανση του Βιστούλα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται η πτώση υδάτων σε Ρήνο και Βιστούλα με ιστορικά χαμηλά

Ο Ρήνος απειλείται με διακοπή της ναυσιπλοΐας λόγω πολύ χαμηλής στάθμης εξαιτίας έλλειψης βροχής, προειδοποιεί η BDB. Αντίστοιχα, σε ιστορικά χαμηλά έπεσε και ο ποταμός Μπιστούλα στη Βαρσοβία, σύμφωνα με το IMGW.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Μελέτη: Η Ευρώπη απροετοίμαστη σε ρωσικές επιθέσεις με drones

Σύμφωνα με μελέτη του IISS, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένες για ρωσικές επιθέσεις με drones, ενώ δυσκολεύονται να αποδώσουν με σαφήνεια την ευθύνη αυτών των επιθέσεων στο Κρεμλίνο.
Drone μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Σε συναγερμό οι γερμανικές αρχές για την πιθανότητα νέου περιστατικού με drone

Η Γερμανία ιδρύει ερευνητική εγκατάσταση για την ασφάλεια από drones μετά τον εντοπισμό drone με εκρηκτικά στο αεροδρόμιο της Λειψίας. Η νέα μονάδα θα λειτουργήσει στις 18 Αυγούστου στη Σαξωνία-Άνχαλτ.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV
ΔΙΕΘΝΗ

Εντοπισμός μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε γερμανική βάση

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντοπίστηκαν πάνω από στρατιωτική βάση στη δυτική Γερμανία, γνωστή για υπόγεια αποθήκη. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά από ενημέρωση του κέντρου ασφαλείας της εγκατάστασης.
Αεροδρόμιο Βερολίνου Τέγκελ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική πρεσβεία: Προβοκάτσια το συμβάν με drone στη Γερμανία

Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο χαρακτήρισε «στημένη προβοκάτσια» την καταγγελία για επίθεση drone σε γερμανικό αεροδρόμιο και εκφράζει ανησυχία για νέο κύμα αντιρωσικής υστερίας, ενώ οι γερμανικές αρχές ερευνούν το περιστατικό.
Γερμανικό κοινοβούλιο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ρώσοι χάκερ πίσω από πλαστό βίντεο για παραίτηση Μερτς

Οι γερμανικές αρχές υποψιάζονται ότι η ομάδα χάκερ Storm-1516, που συνδέεται με τη ρωσική GRU, ευθύνεται για το παραποιημένο βίντεο παραίτησης του Μερτς και για ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.