ΓΔ: 2230.15 0.46% Τζίρος: 6.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:33:01
sebastian Kurz-Austria-Prosfygiko
Shutterstock

Έτοιμη για μερική άρση του lockdown η Αυστρία 

Ο καγκελάριος της χώρας, Σεμ. Κουρτς τόνισε σε δηλώσεις του ότι από τις 14 Απριλίου μπορεί να ξεκινήσουν εκ νέου τη λειτουργία τους μικρά καταστήματα, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν δημόσιες εκδηλώσεις για το Πάσχα των Καθολικών.

Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα προχωρήσει σε έστω και μερική άρση του lockdown φαίνεται ότι θα είναι η Αυστρία, όπως τουλάχιστον υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός της, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο κ. Κουρτς δήλωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να προχωρήσει σε μερική άρση των περιορισμών τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις από τις 14 Απριλίου, καθώς «στόχος είναι από τις 14 Απριλίου τα μικρότερα καταστήματα μέχρι τα 400 τετραγωνικά μέτρα, καθώς και τα καταστήματα hardware και κήπου να είναι ανοιχτά και υπό αυστηρές συνθήκες ασφαλείας φυσικά».

Παράλληλα υποστήριξε ότι τα πιο μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα θα μπορούσαν να ξεκινήσουν εκ νέου τη λειτουργία τους την 1η Μαΐου, ενώ εξετάζεται εάν σε αυτήν την ημερομηνία υπάρξει επανέναρξη λειτουργίας των ξενοδοχείων, εστιατορίων αλλά και άλλων υπηρεσιών.

Πάντως έσπευσε να προσθέσει ότι οι Αυστριακοί θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τους περιορισμούς της κυκλοφορίας που έχουν τεθεί, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν εορταστικές εκδηλώσεις για το Πάσχα των Καθολικών, το οποίο ξεκίνησε σήμερα. 

Ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε ότι, εάν το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησής του συνεχίσει σύμφωνα με το σχέδιο, τα σχολεία ενδέχεται να ανοίξουν ξανά στα μέσα Μαΐου αλλά οι δημόσιες εκδηλώσεις θα εξακολουθήσουν να απαγορεύονται μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φαν ντερ Μπέλεν: Δεν υπάρχει φιλελεύθερη δημοκρατία χωρίς αλήθεια

Ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Φαν ντερ Μπέλεν, τόνισε τη σημασία της αλήθειας για τη Δημοκρατία και τον ρόλο των ΜΜΕ στην έγκυρη ενημέρωση, αναδεικνύοντας κινδύνους από ΤΝ και παραπληροφόρηση στη Σύνοδο MINDS στη Βιέννη.
Πανόραμα της Βιέννης
ΔΙΕΘΝΗ

Στη Βιέννη θα ανεγερθεί μνημείο για Ρομά θύματα του ναζισμού

Στη Βιέννη θα ανεγερθεί μνημείο προς τιμήν των Ρομά που υπέστησαν διώξεις από τους Ναζί, με στόχο να αναγνωριστούν οι θυσίες τους και η ευθύνη της Αυστρίας. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το έργο θα γίνει το φθινόπωρο.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Τραγωδία στο Σάλτσμπουργκ: Ηλεκτροκίνητο λεωφορείο εισέβαλε σε σουπερμάρκετ

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες, εκ των οποίων δύο σοβαρά, είναι ο απολογισμός ατυχήματος όπου ηλεκτρικό λεωφορείο εισέβαλε σε σουπερμάρκετ στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.
Κατάστημα σούπερ μάρκετ τρόφιμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η HiPP ανακαλεί βρεφικές τροφές στην Αυστρία για λόγους ασφάλειας

Βρεφικό γεύμα HiPP με ποντικοφάρμακο εντοπίστηκε στην Αυστρία, οδηγώντας τις αρχές να εκδώσουν επείγουσα προειδοποίηση. Η εταιρεία ανακαλεί παρτίδες, καθώς υπάρχει πιθανότητα να έχουν μολυνθεί και άλλα βάζα.