ΓΔ: 2053.08 -1.14% Τζίρος: 188.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
Φωτογραφία Shutterstock

Μίνι σύνοδος κορυφής σήμερα στη Ρώμη για τις σχέσεις μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι συναντώνται στην κατοικία της Μελόνι στο Palazzo Chigi της κεντρικής Ρώμης.

Μια σύνοδος κορυφής μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιείται σήμερα στη Ρώμη μετά την ενθρόνιση του Πάπα Λέοντα XIV, ανέφερε το DPA.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς και η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι συναντώνται στην κατοικία της Μελόνι στο Palazzo Chigi της κεντρικής Ρώμης, ανακοίνωσε το γραφείο της.

Το κύριο θέμα της συνάντησής τους θα είναι οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Ο λόγος για την ένταση ήταν οι δασμοί που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι επιβλήθηκαν επίσης στην ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη να ανταποδώσει με αμοιβαία μέτρα εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις.

Εκτός από το εμπόριο, αναμένεται ότι τα θέματα συζήτησης θα είναι γεωπολιτικά ζητήματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η φον ντερ Λάιεν, ο Βανς και η Μελόνι είναι μεταξύ των πολλών διεθνών ηγετών που παρακολούθησαν την ενθρόνιση του Πάπα Λέοντα XIV στο Βατικανό. Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς ήταν επίσης παρών στην εκδήλωση και είχε συνάντηση με τη Μελόνι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Συνεχίζει τις αγορές ρωσικού πετρελαίου λόγω έλλειψης εναλλακτικών

Ο Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν μπορεί να σταματήσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, παρά τις πιέσεις ΗΠΑ και ΕΕ. Τόνισε ότι ο Τραμπ δεν άσκησε άμεση πίεση, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Κατηγορίες σε Κίεβο και Ευρώπη για παράταση του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στον Μάρκο Ρούμπιο ότι Κίεβο και ευρωπαϊκές χώρες ευθύνονται για τη διαιώνιση του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη Μόσχα, σε συνάντηση στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
China Construction Bank (CCB)
ΔΙΕΘΝΗ

Ποιες είναι οι δέκα μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, κυριαρχούν Κίνα - ΗΠΑ

Οι κινεζικές τράπεζες καταλαμβάνουν τις πρώτες τέσσερις θέσεις στη λίστα με τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως, με την ICBC να ξεπερνά τα 7,1 τρισ. δολάρια. Ακολουθούν οι ΗΠΑ.
Μάριο Ντράγκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ντράγκι: Νέα στρατηγική για ανταγωνιστική ΕΕ απέναντι σε ΗΠΑ και Κίνα

Ο Μάριο Ντράγκι προειδοποιεί ότι η ΕΕ κινείται πολύ αργά και μένει πίσω στον ανταγωνισμό με ΗΠΑ και Κίνα, ζητώντας περισσότερη ταχύτητα, κλίμακα και κοινή δράση απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις.