ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 97 φοιτητές στο πανεπιστήμιο Μπογάζιτσι

Κωνσταντινούπολη: Τουρκική αστυνομία συνέλαβε 97 φοιτητές στο πανεπιστήμιο

Στο Πανεπιστήμιο Μπογάζιτσι της Κων/πόλης, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 97 φοιτητές που διαμαρτύρονταν για διάσκεψη με αμφιλεγόμενο μουσουλμάνο ιεροκήρυκα.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε χθες, Τρίτη, 97 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μπογάζιτσι της Κωνσταντινούπολης επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την πραγματοποίηση στην πανεπιστημιούπολη μιας διάσκεψης με τη συμμετοχή ενός αμφιλεγόμενου μουσουλμάνου ιεροκήρυκα.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για τη συμμετοχή στη διάσκεψη του Νουρεντίν Γιλντίζ, ενός μουσουλμάνου ιεροκήρυκα γνωστού για τις αμφιλεγόμενες απόψεις του για τους πρόωρους γάμους. 

Η διάσκεψη είχε οργανωθεί από μια φοιτητική λέσχη του πανεπιστημίου.

Συνολικά συνελήφθησαν 97 φοιτητές, όταν προσπάθησαν να παραβιάσουν φραγμό της αστυνομίας στην πανεπιστημιούπολη, δήλωσε αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιούλ, προσθέτοντας ότι 13 αστυνομικοι τραυματίσθηκαν όταν στη διάρκεια της συμπλοκής έπεσαν σ' ένα λάκκο εργοταξίου βάθους πέντε μέτρων.

Τους τελευταίους μήνες οι φοιτητές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διαμαρτυριών στην Τουρκία για τη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, του κύριου πολιτικού αντιπάλου του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό στο Μπογάζιτσι διαμαρτύρονται τακτικά τα τελευταία χρόνια εναντίον αυτών που χαρακτηρίζουν κυβερνητικές παρεμβάσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση σε λύκειο στη Μανίσα Τουρκίας – Τραυματισμοί μαθητών

Ένοπλη επίθεση έξω από λύκειο στο Τουργκουτλού Μανίσα σημειώθηκε το πρωί με τραυματισμούς μαθητών, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές και υγειονομικές δυνάμεις.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 37χρονου Τούρκου με ερυθρά αγγελία INTERPOL

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 37χρονος Τούρκος με διεθνές ένταλμα της INTERPOL, καταζητούμενος για διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή, ώστε να εκτίσει ποινή 4 ετών και 11 μηνών που του επέβαλαν οι τουρκικές Αρχές.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Έφοδοι αστυνομίας σε μπαρ και σωματεία ΛΟΑΤΚΙ+

Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε τα ξημερώματα εφόδους σε μπαρ και σπίτια ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστών σε 15 επαρχίες, με στόχο –σύμφωνα με τις αρχές– την «προστασία της παραδοσιακής οικογένειας». Έγιναν διώξεις σε 162 άτομα.
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25χρονος καταζητούμενος στην Τουρκία συνελήφθη στον Πειραιά

Ένας 25χρονος Τούρκος συνελήφθη στον Πειραιά από αστυνομικούς της ΓΑΔΑ, καθώς εκκρεμούσε ένταλμα από τις τουρκικές Αρχές. Κατηγορείται για ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα που διέπραξε από το 2017. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 34χρονου Τούρκου στην Αθήνα με Ερυθρά Αγγελία της Interpol

Στη σύλληψη 34χρονου Τούρκου, καταζητούμενου διεθνώς από τις τουρκικές Αρχές για διακεκριμένη κλοπή και παρεμπόδιση δημοσίου συμφέροντος, προχώρησαν οι αστυνομικοί χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Αθήνας.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό κράτηση στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος Τούρκος, αρνείται την έκδοση

Συνεχίζει να κρατείται ο 29χρονος Τούρκος, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με διεθνές ένταλμα για δολοφονία το 2020 στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος δεν συναινεί στην έκδοσή του και το θέμα θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών.