ΓΔ: 2256.32 0.48% Τζίρος: 269.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
Σημαίες Ουκρανίας και Ρωσίας σε τραπέζι διαπραγμάτευσης με έγγραφα.

Ρωσία: Έτοιμη για σοβαρές συνομιλίες για την Ουκρανία, αμφιβολίες για Κίεβο

Ο Σεργκέι Ριαμπκόφ ανέφερε πως η Μόσχα είναι ανοιχτή σε σοβαρές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, όμως αμφιβάλλει αν το Κίεβο είναι σε θέση να συνομιλήσει.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία είναι προετοιμασμένη για σοβαρές συνομιλίες για την Ουκρανία, αλλά ότι η Μόσχα αμφισβητεί ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για διαπραγμάτευση, μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Είναι πρόωρο να κάνουμε προβλέψεις» δήλωσε ο Ριαμπκόφ. «Το ερώτημα θα πρέπει να απευθύνεται στους χορηγούς του καθεστώτος του Κιέβου και στο ίδιο το Κίεβο: είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν;».

«Έχουμε την ισχυρή εντύπωση ότι με την τρέχουσα προσέγγιση, η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει τη γραμμή αυτών των προσώπων είναι η μη συμφωνία», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ριαμπκόφ δήλωσε ότι θα πρέπει να αναγνωριστούν οι πραγματικότητες «επί του πεδίου» στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης των «νέων εδαφών», όπως αποκαλεί η Μόσχα τα εδάφη που έθεσε υπό τον έλεγχο της, αναφέρει το RIA.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο άρμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν οικισμούς και έπληξαν υποδομές στο Χάρκοβο

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάληψη των οικισμών Παβλίβκα στη Ζαπορίζια και Νοβοπαβλίβκα στο Ντονέτσκ από ρωσικές δυνάμεις. Κρίσιμη υποδομή στο Χάρκοβο υπέστη ζημιές μετά από ρωσική πυραυλική επίθεση.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ουκρανοί διαπραγματευτές στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τη Ρωσία

Ουκρανοί διαπραγματευτές βρίσκονται στις ΗΠΑ για συνομιλίες με εκπροσώπους του Τραμπ, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ενώ δύσκολα ζητήματα όπως τα κατεχόμενα εδάφη και η ασφάλεια της Ουκρανίας παραμένουν ανοιχτά.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΔΟΑΕ πετυχαίνει κατάπαυση πυρός για επισκευές στη γραμμή Ζαπορίζια

Ο ΔΟΑΕ ανακοίνωσε συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας για τοπική κατάπαυση πυρός, ώστε να επισκευαστεί η εφεδρική γραμμή ενέργειας προς τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια. Ο Γενικός Διευθυντής Ρ. Γκρόσι επισήμανε τη σημασία διασφάλισης της πυρηνικής ασφάλειας.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σάββατο, συνάντηση Ουκρανών-Αμερικανών διαπραγματευτών στο Μαϊάμι

Η πρεσβευτής του Κιέβου στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι Ουκρανοί διαπραγματευτές θα συναντήσουν Αμερικανούς αξιωματούχους το Σάββατο στο Μαϊάμι, στο πλαίσιο συνομιλιών για την ειρήνη με τη Ρωσία.