ΓΔ: 2093.41 -1.71% Τζίρος: 21.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:07:35
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ομιλία
Ερντογάν: Ζητά την άρση των περιορισμών στην τουρκική αμυντική βιομηχανία

Eρντογάν: Η Τουρκία ήταν και θα είναι στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων

O Τούρκος Πρόεδρος επισκέφθηκε τη Λευκωσία στα κατεχόμενα. Συνοδευόμενος από τον Ερσίν Τατάρ, πραγματοποίησε τα εγκαίνια των νέων κτηρίων του «Προεδρικού Μεγάρου» και της «Βουλής» που κατασκευάστηκαν από την Τουρκία.

Στην κατεχόμενη Λευκωσία έφτασε σήμερα, 3 Μαΐου, στις 13:45, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνοδευόμενος από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, μετέβη στον χώρο όπου τέλεσε τα εγκαίνια των κτηρίων του «Προεδρικού Μεγάρου» και της «Βουλής» που έχτισε η Τουρκία.

Στη σύντομη τελετή, ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε το συγκρότημα των κτηρίων, το οποίο περιλαμβάνει επίσης ένα τέμενος και χώρο πρασίνου, «σύμβολο της αποφασιστικότητας του τουρκοκυπριακού λαού».

Έκανε λόγο για «ένα έργο αντάξιο του αυξανόμενου κύρους της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" (sic.)» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το εν λόγω κτηριακό συγκρότημα «θα φιλοξενήσει αποφάσεις που θα πάνε τους Τουρκοκύπριους ακόμη πιο μπροστά».

Ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε το έργο «μία εκδήλωση της θέλησης ενός κράτους να υπάρχει απέναντι στην αδικία και την παρανομία και μία ένδειξη της κοινής μοίρας της Τουρκίας και της βόρειας Κύπρου», λέγοντας πως πάνω σε αυτό το ισχυρό θεμέλιο, «ελπίζουμε ότι θα οικοδομήσουμε νέα επιτεύγματα και νέα έργα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ανεξαρτησία και το μέλλον». Τέλος, επανέλαβε ότι η Τουρκία ήταν, είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα μεταβεί τη συνέχεια στο τεχνολογικό φεστιβάλ TEKNOFEST, όπου παρουσιάζονται κυρίως τα επιτεύγματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Τατάρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

μαχητικό αεροσκάφος F-16
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αντίδραση Μικς για τουρκικά F-16 στα κατεχόμενα Κύπρου

Έντονη ήταν η αντίδραση του Γκρέγκορι Μικς για την ανάπτυξη τουρκικών F-16 και συστημάτων αεράμυνας στα κατεχόμενα της Κύπρου, τονίζοντας ότι υπονομεύεται η κυριαρχία της Κύπρου και αυξάνονται οι εντάσεις στην περιοχή.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Συστάσεις στην Ιρανική ηγεσία μετά τη νέα εκτόξευση πυραύλου

Ο Ερντογάν, μετά το υπουργικό συμβούλιο, αναφέρθηκε στην ένταση με το Ιράν και την εκτόξευση ιρανικού πυραύλου κατά της Τουρκίας, επισημαίνοντας αυξημένη επιφυλακή και συστάσεις προς την Τεχεράνη για αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Τούρκος αξιωματούχος: Στόχος του ιρανικού πυραύλου ήταν βάση στην Κύπρο

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, πύραυλος από το Ιράν κατευθυνόταν προς τον τουρκικό εναέριο χώρο, αλλά αναχαιτίστηκε από νατοϊκά αντιαεροπορικά συστήματα. Εκτιμούν πως στόχος ήταν στρατιωτική βάση στην Κύπρο.
Μανιάτης ομιλία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Κίνδυνος ενεργειακής απομόνωσης για Κύπρο λόγω διασύνδεσης Τουρκίας-ψευδοκράτους

Κύπρος και Ελλάδα καθυστερούν το GSI, ενώ Τουρκία και ψευδοκράτος προχωρούν σε ηλεκτρική διασύνδεση. Ο Γιάννης Μανιάτης θα θέσει ερώτημα στην Κομισιόν, ζητώντας διευκρινίσεις για τη διεκδίκηση ευρωπαϊκής χρη
Σημαία της Κύπρου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία αμφισβητεί τη συμφωνία ΑΟΖ Λιβάνου - Κυπριακής Δημοκρατίας

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απορρίπτει τη συμφωνία ΑΟΖ Λιβάνου–Κύπρου, υποστηρίζοντας ότι αγνοεί τα «δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» και καλεί τη διεθνή κοινότητα να μην στηρίζει τέτοιες «μονομερείς ενέργειες».