ΓΔ: 1400.1 -0.56% Τζίρος: 63.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:39:05 DATA
Φώτο: Shutterstock

Ξεκινάει στις ΗΠΑ η χορήγηση χλωροκίνης σε ασθενείς με κορονοϊό

Οι θεραπείες που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν κατά της ελονοσίας αποτελούν τις ελπίδες του Αμερικανού προέδρου πως θα μπορέσουν να χτυπήσουν την πανδημία του κορονοϊού.

Το «πράσινο φως» άναψε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για την χορήγηση χλωροκίνης και υδροξυχλωροκίνης σε ασθενείς που νοσούν από τον νέο κορονοϊό. Η χορήγηση των φαρμάκων θα μπορεί να γίνει μόνο στα νοσοκομεία, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να εναποθέτει πολλές ελπίδες στις θεραπείες που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνται κατά της ελονοσίας.

Σε ανακοίνωσή του, το αμερικανικό υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι η FDA έδωσε το πράσινο φως για τη «διανομή και συνταγογράφηση» των θεραπειών αυτών «από τους γιατρούς στους εφήβους και τους ενήλικες που νοσηλεύονται διότι έχουν προσβληθεί από Covid-19, με προσαρμοσμένο τρόπο, στην περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμη ή εφικτή μια κλινική δοκιμή».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εξυμνήσει στις 24 Μαρτίου την αξία αυτού του φαρμάκου. «Υπάρχουν πολλές πιθανότητες αυτό να μπορέσει να έχει τεράστιο αντίκτυπο. Θα ήταν μάννα εξ ουρανού, αν αυτό τα πήγαινε καλά», είχε δηλώσει. Ένας Γάλλος γιατρός, ο καθηγητής Ντιντιέ Ραούλ, υπερασπίζεται τη θεραπεία αυτή και έχει προχωρήσει σε έρευνες, οι οποίες δεν έχουν πείσει εντελώς την επιστημονική κοινότητα.

Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές έχουν προειδοποιήσει το ευρύ κοινό ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνει μόνο του φάρμακα. Ένας κάτοικος της Αριζόνα, στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ, ο οποίος είχε καταναλώσει φωσφορική χλωροκίνη, η οποία χρησιμοποιείται για τα ενυδρεία, πέθανε εξαιτίας αυτού.

Δύο αμερικανικοί ιατρικοί οργανισμοί, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NHI) και η Αρχή για την Έρευνα-Ανάπτυξη στον τομέα της Βιοϊατρικής (Barda), εργάζονται πάνω σε κλινικές δοκιμές. Μια δοκιμή, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του καθηγητή Ραούλ, με υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη (ένα αντιβιοτικό) θα ξεκινήσει σύντομα στη Νέα Υόρκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

emfragma
ΔΙΕΘΝΗ

Γέιλ: Το οικογενειακό ιστορικό ως παράγοντας στις καρδιοπάθειες

Το οικογενειακό ιστορικό δεν αποτελεί θανατική καταδίκη, διευκρινίζει ο αναπληρωτής κλινικός καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Γέιλ, Κιθ Τσέρτσγουελ, αλλά θα πρέπει να αποτελεί προειδοποίηση.
usa-astynomia
ΔΙΕΘΝΗ

Διασώθηκαν οι 12 εγκλωβισμένοι σε παλιό χρυσωρυχείο του Κολοράντο

Ένδεκα άνθρωποι βγήκαν σώοι από το χρυσωρυχείο, αλλά 12 παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί ώρες. Διασώστες ανέφεραν ότι είχαν επικοινωνία μαζί τους, διαβεβαιώνοντας πως οι εγκλωβισμένοι είχαν νερό και κουβέρτες μαζί τους.
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τα μωρά που γεννήθηκαν στη πανδημία δεν έχουν υψηλότερο κίνδυνο αυτισμού

Η μελέτη δεν εξέτασε τη διάγνωση αυτισμού, αλλά τον κίνδυνο εμφάνισης αυτισμού, με βάση τις απαντήσεις από ένα ερωτηματολόγιο ελέγχου νευροανάπτυξης που δίνουν οι παιδίατροι στους γονείς για να αξιολογήσουν τη συμπεριφορά των νηπίων.
ΔΙΕΘΝΗ

Η παραγωγικότητα των εργαζομένων πέφτει, όσο ανεβαίνει ο υδράργυρος

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η ακραία ζέστη κοστίζει στις ΗΠΑ 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, επικαλούμενος μια έκθεση του Ατλαντικού Συμβουλίου που προειδοποίησε ότι οι απώλειες αυτές θα μπορούσαν να διπλασιαστούν μέχρι το 2030.
koronoios, METH, nosokomeio, ygeia
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Μεταμοσχεύθηκε νεφρό γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή

Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει και άλλες μεταμοσχεύσεις νεφρών από γενετικά τροποποιημένους χοίρους και τα όργανα λειτούργησαν, όμως οι ασθενείς που τα έλαβαν ήταν ήδη εγκεφαλικά νεκροί.