ΓΔ: 2571.9 1.25% Τζίρος: 338.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Παροικιά Πάρος λιμάνι

Σύρος, Πάρος και Κίμωλος στο επίκεντρο ιταλικού ταξιδιωτικού αφιερώματος

Η Ιταλίδα δημοσιογράφος Sonia Anselmo αφιέρωσε άρθρο σε Σύρο, Πάρο και Κίμωλο, περιγράφοντας τη φυσική ομορφιά, τη φιλοξενία και τη μοναδική ταυτότητα κάθε νησιού – «Έρχεσαι τουρίστας και φεύγεις οικογένεια».

Τρία νησιά των Κυκλάδων, η Σύρος, η Πάρος και η Κίμωλος, βρέθηκαν στο επίκεντρο πρόσφατου ταξιδιωτικού αφιερώματος της Ιταλίδας δημοσιογράφου Sonia Anselmo. Το ταξίδι, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των τοπικών Δήμων, της MTC GROUP και με χορηγό τη SEAJETS, είχε στόχο την ανάδειξη των ξεχωριστών τουριστικών χαρακτηριστικών κάθε νησιού.

Η Sonia Anselmo, διαχειρίστρια του ιστολογίου latitudinex.com, κατέγραψε τις εμπειρίες της από τη μία εβδομάδα που διέμεινε στα τρία νησιά. Μέσα από το προσωπικό της ύφος, περιέγραψε τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ τους, εστιάζοντας τόσο στη φυσική ομορφιά όσο και στη φιλοξενία των κατοίκων.

Σε σχετικό της άρθρο, η δημοσιογράφος σημειώνει: «Παρόμοια στην εκθαμβωτική γαλάζια θάλασσα και τις πόρτες τους, στα στενά δρομάκια των χωριών τους, το καλοκαίρι που εκτείνεται μέχρι το φθινόπωρο, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε χωρίς να υποφέρετε από πολλή ζέστη, στις ημι-έρημες και ήσυχες παραλίες, στις υπέροχες συναντήσεις με γάτες, στα φευγαλέα σύννεφα, διαφορετικά στο πνεύμα:

-Σύρος, πιο ζωντανός και αστικός, με την πολύβουη παραλία και τους απομονωμένους κόλπους της.

-Πάρος, πιο τουριστικός και πολιτιστικός, με το αρχαιολογικό μουσείο και την αρχαία εκκλησία, τα εστιατόρια στο λιμάνι και τα ψαροχώρια.

-Κίμωλος, μια πραγματική έκπληξη, άγρια στην ποικιλόμορφη φύση της, με μια θετική ενέργεια που τροφοδοτεί μια μεγάλη, φιλόξενη καρδιά.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη θερμή υποδοχή που έτυχε από τους τοπικούς φορείς και κατοίκους, γεγονός που ενισχύει το τουριστικό προφίλ των νησιών. Η δημοσιογράφος υπογραμμίζει τη συνεισφορά των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κατοίκων στη δημιουργία μιας αυθεντικής ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Το αφιέρωμα συνοδεύτηκε από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με την Anselmo να τονίζει: «Η μαγεία της Ελλάδας, ο λόγος που αυτή η γη, τόσο προικισμένη με τέτοια δώρα - φύση, ιστορία, αρχαίο πολιτισμό και γαστρονομία - υψώνεται βαθιά στην καρδιά σου, είναι ακριβώς αυτός. Ή όπως λέει ο σοφός νεαρός γιος της Έφης, ‘‘Έρχεσαι εδώ ως τουρίστας και φεύγεις ως οικογένεια''. Αυτό μου έχει λείψει όλα αυτά τα χρόνια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάστρωμα πλοίου Αιγαίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Με 95% πληρότητα ξεκίνησαν τα δρομολόγια προς Βόρειες Σποράδες

Με πληρότητα που άγγιξε το 95% αναχώρησε σήμερα το πρώτο δρομολόγιο της SeaJets από τη Θεσσαλονίκη για τις Βόρειες Σποράδες, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη ζήτηση και αισιόδοξη προοπτική για τη φετινή του
Κρουαζιερόπλοιο Σαντορίνη θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΝΣΕΤΕ: Ανοδικές τάσεις στον ελληνικό τουρισμό

Αύξηση 3,8% σημείωσαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2026, φτάνοντας τα 10,7 εκατ., με 4,1 εκατ. αφίξεις μόνο τον Ιούνιο. Στο «Ελ. Βενιζέλος» καταγράφηκαν 3,8 εκατ., οριακά μειωμένες.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη στήριξη του ΕΟΤ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, όπως το Chania Rock Festival, το Rascal Festival και το Φεστιβάλ Ολύμπου, θα φιλοξενηθούν τον Αύγουστο σε Χανιά, Άρτα, Κεφαλονιά, Αθήνα και Πιερία, προωθώντας πολιτισμό και τουρισμό.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Η Ελλάδα πρότυπο μεταρρυθμίσεων και προστασίας συνόρων ΕΕ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και τα κοινά συμφέροντα με την Αυστρία, αναφέροντας την ανάγκη για ανταγωνιστικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη και μείωση ενεργειακού κόστους στην Ευρώπη.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ενεργειακή και γεωπολιτική ασφάλεια πάνε μαζί με την άμυνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Κρίστιαν Στόκερ, τόνισε τις άριστες ελληνοαυστριακές σχέσεις, τη σημασία του ορεινού τουρισμού και την ανάγκη για χαμηλότερο ενεργειακό κόστος και ισχυρότερη ευρωπαϊκή άμυνα.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζάκυνθος: Ξεκινούν ξανά λιμενικά έργα μετά από 25 χρόνια

Στη Ζάκυνθο ξεκινούν ξανά λιμενικά έργα, πρώτη φορά μετά το 1999, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας, τονίζοντας τη σημασία τους για την τοπική οικονομία και τονίζοντας το νέο master plan του λιμανιού.