ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Τζέι Ντι Βανς ομιλητής
Φώτο: Shutterstock

Βανς: Είμαι αισιόδοξος για την πιθανότητα λήξης του πολέμου στην Ουκρανία

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, εξέφρασε την αισιοδοξία για την πιθανότητα λήξης του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, σε συνάντηση με την Ιταλίδα πρωθυπουργό, η οποία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες.

Οι ΗΠΑ είναι αισιόδοξες ότι μπορεί να μπει ένα τέλος στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι για δεύτερη φορά σε διάστημα 24 ωρών.

Ο Βανς συναντήθηκε με τη Μελόνι στην Ουάσιγκτον χθες και οι δυο τους μετέβησαν έκτοτε αεροπορικώς στην ιταλική πρωτεύουσα ενόψει των διακοπών του Πάσχα.

«Θέλω να ενημερώσω την πρωθυπουργό σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας… ακόμα και τις τελευταίες 24 ώρες, πιστεύουμε πως έχουμε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα να σας αναφέρουμε», είπε ο Βανς σε δημοσιογράφους, έχοντας στο πλευρό του τη Μελόνι.

«Από τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, δεν θα τις προδικάσω, όμως νιώθουμε αισιόδοξοι ότι μπορούμε, αν όλα πάνε καλά, να οδηγήσουμε αυτόν τον πόλεμο, αυτόν τον πολύ βίαιο πόλεμο, σε ένα τέλος», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες επίτευξης μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας εντός ημερών, εκτός κι αν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δηλώνει ενθουσιασμένος για πιθανή συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως θεωρεί υπέροχη ιδέα μια συνάντηση των ηγετών Ουκρανίας και Ρωσίας για να βρεθεί λύση στον πόλεμο, τονίζοντας ότι απαιτούνται συμβιβασμοί για να επιτευχθεί συμφωνία.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Έτοιμη η Μόσχα για συμβιβασμούς, καλεί το Κίεβο να ανταποκριθεί

Ο Πούτιν δήλωσε πως οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη Μόσχα συμβιβασμούς για ειρήνη με την Ουκρανία και τόνισε πως η Ρωσία είναι έτοιμη για συμφωνία, αν και συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και έχει κερδίσει έδαφος στην Ουκρανία.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία πέρασε από τον Μπάιντεν στον Τραμπ

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως οι ΗΠΑ μετέτρεψαν τον «πόλεμο του Μπάιντεν» σε «πόλεμο του Τραμπ», σχολιάζοντας τη στήριξη Ρούμπιο στην Ουκρανία. Υποστήριξε επίσης ότι ο πόλεμος θα είχε λήξει αν οι ΗΠΑ ήθελαν ειρήνη.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Η πρεσβεία στο Κίεβο θα παραμείνει ανοιχτή, ανακοινώνουν οι αρχές

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο παραμένει ανοικτή, διαψεύδοντας φήμες για αποχώρηση λόγω ρωσικών προειδοποιήσεων. Η ΕΕ σημειώνει πως όλες οι ξένες πρεσβείες παραμένουν πλην μίας, χωρίς να διευκρινίζει ποια.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τηλεφωνική συνομιλία Λαβρόφ-Ρούμπιο για ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο

Ο Λαβρόφ ενημέρωσε τον Ρούμπιο για πλήγματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κέντρα λήψης αποφάσεων στο Κίεβο, καλώντας τις ΗΠΑ να απομακρύνουν το διπλωματικό τους προσωπικό από την Ουκρανία, λόγω απάντησης σε επιθέσεις κατά αμάχων.