ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
Φώτο: Shutterstock

Θανατική ποινή ζητά το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Λουίτζι Μαντζιόνι

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ενημέρωσε ότι έχει δώσει οδηγίες σε ομοσπονδιακό εισαγγελέα να επιδιώξει την επιβολή της θανατικής ποινής για τον φερόμενο δολοφόνο του Μπράιαν Τόμπσον, προέδρου και CEO της UnitedHealthCare.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή σε ομοσπονδιακό εισαγγελέα να ζητήσει την επιβολή της θανατικής ποινής κατά του φερόμενου δολοφόνου του Μπράιαν Τόμπσον, επικεφαλής αμερικανικού κολοσσού ασφάλισης υγείας.

«Η δολοφονία του Μπράιαν Τόμπσον - ενός αθώου άνδρα και πατέρα δύο μικρών παιδιών - από τον Λουίτζι Μαντζιόνι ήταν μια προμελετημένη και εν ψυχρώ δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική», δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι σε ανακοίνωσή της.

Το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου 2024, ο 26χρονος Μαντζιόνι πλησίασε τον 50χρονο Τόμπσον, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της UnitedHealthCare και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ, έξω από ένα ξενοδοχείο του Μανχάταν. Η δολοφονία καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας. Ο Μαντζιόνι συνελήφθη πέντε ημέρες αργότερα, έπειτα από ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Αν και η καταδίκη του φόνου ήταν ευρεία, μέρος της αμερικανικής κοινής γνώμης έχει αναγάγει τον Μαντζιόνι σε ένα μίγμα λαϊκού ήρωα και διασημότητας.

Ο Μαντζιόνι, που κατάγεται από εύπορη οικογένεια και σπούδασε μηχανικός σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, είχε μαζί του ένα χειρόγραφο μανιφέστο στο οποίο εξέφραζε την οργή του για σύστημα υγείας στις ΗΠΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζερόμ Πάουελ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ακυρώθηκε ως προσχηματική η έρευνα κατά του επικεφαλής Fed Πάουελ

Ομοσπονδιακός δικαστής ακύρωσε την έρευνα κατά του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, κρίνοντας ότι οι κλητεύσεις είχαν ως στόχο να τον πιέσουν να μειώσει τα επιτόκια ή να παραιτηθεί, απειλώντας την ανεξαρτησία της Τράπεζας.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Γυναίκα κατηγορεί τον Τραμπ σε συνεντεύξεις για υπόθεση Έπστιν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε στη δημοσιότητα αρχεία του FBI με καταγγελίες γυναίκας περί σεξουαλικής εμπλοκής του Τραμπ, στο πλαίσιο έρευνας για τον Τζέφρι Έπστιν. Η γυναίκα είχε ανακριθεί από το FBI τέσσερις φορές το 2019.
έμβλημα ICE ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Παύση δικηγόρου της ICE για δηλώσεις κατά της υπηρεσίας σε δικαστήριο

Η δικηγόρος Τζούλι Λι απομακρύνθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά από δημόσια αγανάκτηση για τη μεταχείριση μεταναστών στη Μινεσότα και καταγγελίες ότι οι υπηρεσίες μετανάστευσης αγνοούν δικαστικές εντολές σε πολλές υποθέσεις.
Τζέφρι Έπσταϊν κατάλογος υπόπτων
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Διάσημα ονόματα στα νέα έγγραφα του Υπ. Δικαιοσύνης για τον Έπστιν

Νέα έγγραφα του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την υπόθεση Έπστιν αναφέρουν τον Ντόναλντ Τραμπ και άλλα γνωστά πρόσωπα, χωρίς κανένα να βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 3 εκατ. έγγραφα της υπόθεσης Έπστιν έδωσε στη δημοσιότητα το Υπ. Δικαιοσύνης

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δημοσιοποιεί σχεδόν 3 εκατομμύρια έγγραφα για την υπόθεση Έπστιν, περιλαμβάνοντας βίντεο και φωτογραφίες, βάσει νόμου που απαιτεί τη δημοσιοποίηση όλων των αρχείων μέχρι 19 Δεκεμβρίου 2025.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Έφοδος του FBI στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post με ένταλμα έρευνας

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI ερεύνησαν το σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post για διαρροή και δημοσίευση απόρρητων εγγράφων. Το άτομο που έκανε τη διαρροή συνελήφθη, ενώ το όνομα της δημοσιογράφου δεν αποκαλύφθηκε.