ΓΔ: 2682.5 0.09% Τζίρος: 40.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:28:38
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο

Τετάρτη στις 23:00 οι οριστικές αποφάσεις Τραμπ για τους δασμούς

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα ανακοινώσει το σχέδιο για επιβολή δασμών σε μια ειδική εκδήλωση στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου την Τετάρτη στις 16.00 τοπική ώρα (23.00 στην Ελλάδα).

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να ανακοινώσει το σχέδιο επιβολής δασμών σε μια εκδήλωση στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, στις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης, τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδας).

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είπαν σήμερα ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις για το μέγεθος και τον στόχο των δασμών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, οι σύμβουλοι του Τραμπ επεξεργάζονται ένα σχέδιο με το οποίο θα αυξηθούν οι δασμοί στα προϊόντα κατά περίπου 20% σχεδόν για όλες τις χώρες, αντί για την πιο στοχευμένη προσέγγιση που εξεταζόταν επίσης. Η αμερικανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι με τους νέους δασμούς θα αποκομίσει 6 τρισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα μπορούσαν να επιστραφούν στους Αμερικανούς πολίτες.

Ένας σύμβουλος είπε πάντως ότι οποιαδήποτε αναφορά πριν από τις αυριανές ανακοινώσεις δεν είναι παρά «απλή εικασία».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει ήδη επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου και αύξησε τους δασμούς για όλα τα εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα, επιτείνοντας τις εντάσεις με τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της χώρας του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Η Οτάβα επιβάλλει δασμούς έως 50% σε αμερικανικά προϊόντα από 8/9

Ο Καναδάς θα επιβάλει από 8 Σεπτεμβρίου δασμούς 15%-50% σε αμερικανικά προϊόντα ως απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ, ενώ εξαγγέλθηκε και οικονομική βοήθεια 7,5 δισ. καναδικών δολαρίων για τους πληγέντες κλάδους.
Εμπορευματοκιβώτια ΗΠΑ Καναδά Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Η Οτάβα επιβάλλει δασμούς 15%-50% σε αμερικανικά προϊόντα από 8/9

Ο Καναδάς θα επιβάλει δασμούς 15%-50% σε αμερικανικά προϊόντα από 8 Σεπτεμβρίου, απαντώντας στα μέτρα των ΗΠΑ. Προβλέπεται επίσης οικονομική βοήθεια 7,5 δισ. καναδικών δολαρίων για στήριξη πληγεισών επιχειρήσεων και ανέργων.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: 50% φόρος στα καναδικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ από 2027

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με επιβολή επιπλέον 50% φόρου στα καναδικά αυτοκίνητα και χάλυβα από το 2027, κατηγορώντας τον Καναδά για αθέμιτες πρακτικές και τονίζοντας ότι μόνο εγχώρια παραγωγή δεν θα επιβαρύνεται με δασμούς.
Δασμοί ΗΠΑ σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Καναδά: Αυξάνεται η ένταση με δασμούς και απειλές

Ο Τραμπ αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση του Καναδού πρωθυπουργού Κάρνεϊ για αντίμετρα στους νέους αμερικανικούς δασμούς, κατηγορώντας τον Καναδά για μεγάλους δασμούς στους Αμερικανούς αγρότες και τονίζοντας «Αρκετά!».