ΓΔ: 2065.6 0.61% Τζίρος: 131.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:06:40
Σημαία Βενεζουέλας και ΗΠΑ
Φώτο: Shutterstock

Για παράνομες απελάσεις μεταναστών κατηγορεί η Βενεζουέλα τις ΗΠΑ

«Η Βενεζουέλα απορρίπτει την εφαρμογή ενός αναχρονιστικού νόμου, παράνομου και κατά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά των μεταναστών μας», ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας σε ανακοίνωσή της.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επέκρινε τη χρήση από τις Ηνωμένες Πολιτείες του σπάνια χρησιμοποιούμενου νόμου για τους ξένους εχθρούς του 1798, που σχεδιάστηκε για χρήση από την Ουάσιγκτον σε περιόδους πολέμου, για την απέλαση περισσότερων από 200 φερόμενων μελών της συμμορίας Τρεν ντε Αραγκουά της Βενεζουέλας στο Ελ Σαλβαδόρ, ανέφερε το Reuters.

«Η Βενεζουέλα απορρίπτει την εφαρμογή ενός αναχρονιστικού νόμου, παράνομου και κατά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά των μεταναστών μας», ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι το υπουργικό συμβούλιο στο Καράκας είναι «βαθιά εξοργισμένο με την απειλή απαγωγής 14χρονων παιδιών».

Το Reuters σημειώνει ότι δεν ήταν αμέσως σαφές ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν τα μέλη της συμμορίας στο Ελ Σαλβαδόρ ή εάν τα παιδιά ανήκουν στην ομάδα που απελάθηκε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Αναμένουμε διευκρινίσεις για πιθανική προμήθεια Τόμαχοκ στην Ουκρανία

Η Ρωσία ζήτησε εξηγήσεις από τις ΗΠΑ σχετικά με ενδεχόμενη αποστολή πυραύλων Τόμαχοκ στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Ο Τραμπ είπε ότι θέλει να γνωρίζει τα σχέδια της Ουκρανίας πριν αποφασίσει.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ βλέπει ανταρσία στο Πόρτλαντ και στέλνει την Εθνοφρουρά

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι στο Πόρτλαντ εκδηλώνεται ανταρσία, ζητώντας την ανάπτυξη της Εθνοφρουράς για «αύξηση εγκληματικότητας». Υπονόησε ότι ίσως επικαλεστεί τον Νόμο περί Ανταρσίας του 1792 για στρατιωτική επέμβαση.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ αίρουν τις κυρώσεις κατά του πρώην προέδρου Κάρτες

Οι ΗΠΑ ήραν τις κυρώσεις στον πρώην πρόεδρο της Παραγουάης Οράσιο Κάρτες, που είχαν επιβληθεί το 2023 για διαφθορά. Ο Κάρτες ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για το «αίσθημα δικαίου» του και δήλωσε «αποδόθηκε δικαιοσύνη».