ΓΔ: 2128.9 -0.17% Τζίρος: 21.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:02:41
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
Φώτο: Υπουργείο Εξωτερικών

Αίτημα της Βόρειας Μακεδονίας για την μεταφορά τραυματιών στην Ελλάδα

Aυτό αναφέρουν διπλωματικές πηγές. Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται τρεις άνθρωποι που υπέστησαν εγκαύματα στο τραγικό περιστατικό, τα ξημερώματα σε ντισκοτέκ στην πόλη Κότσανι.

 Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, υπεβλήθη απο τη Βόρεια Μακεδονια , αίτημα στο υπουργείο Εξωτερικών για μεταφορά στη χώρα μας τραυματιών από την πολύνεκρη πυρκαγιά, σε νυχτερινό κέντρο, στην πόλη Κότσανι.

Κατά τις ίδιες πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις δυνατότητες για την μεταφορά τραυματιών στη χώρα μας και βρίσκεται σε επαφές με το αντίστοιχο της Βόρειας Μακεδονίας προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες τους . Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 59 νεκροί και και 155 τραυματίες από την πυρκαγιά στο κέντρο διασκέδασης.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης μεταφέρονται τρεις άνθρωποι που υπέστησαν εγκαύματα στο τραγικό περιστατικό, τα ξημερώματα σε ντισκοτέκ στην πόλη Κότσανι της Βόρειας Μακεδονίας, όπου έχασαν τη ζωή τους 59 άνθρωποι και 155 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ, η διαδικασία μεταφοράς βρίσκεται σε εξέλιξη και γίνεται από ασθενοφόρα της γειτονικής χώρας, μετά από συνεννοήσεις μέσω του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για ελαφρά περιστατικά.

Το νοσοκομείο Παπανικολάου βρίσκεται σε ετοιμότητα καθώς είναι σε γενική εφημερία, προκειμένου να υποδεχτεί όσους χρειαστεί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λιμάνι πετρελαίου εγκαταστάσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά ξανά μετά από 13 χρόνια ο αγωγός πετρελαίου Θεσσαλονίκης-Σκοπίων

Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί ο αγωγός πετρελαίου Θεσσαλονίκης-Σκοπίων «Vardax», έπειτα από πλήρη αναβάθμιση. Η δυναμικότητά του φτάνει τα 2,5 εκατ. τόνους ετησίως και θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για ντίζελ.
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί σε Προμαχώνα, Ευζώνους και Νίκη από σήμερα

Από σήμερα, παραγωγοί προχωρούν σε πολύωρους αποκλεισμούς στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης, εμποδίζοντας τη διέλευση οχημάτων. Οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον 24 ώρες, έπειτα από σχετικές αποφάσεις τους.
Ανδρέας Σιάμισιης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε μετά από 13 χρόνια ο αγωγός πετρελαίου Θεσσαλονίκης-Σκοπίων

Σε λειτουργία τέθηκε ο αγωγός Θεσσαλονίκης-Σκοπίων, μεταφέροντας πετρέλαιο κίνησης και ενισχύοντας τις εξαγωγές προς Β. Μακεδονία, Κόσοβο, Σερβία, Βουλγαρία, περιορίζοντας κυκλοφοριακό και περιβαλλοντική επιβάρυνση στη Θεσσαλονίκη.
Τρακτέρ σε μπλόκο αγροτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπλόκα αγροτών: 48ωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα, Εξοχή, Ευζώνους και Νίκη

Σε 48ωρο αποκλεισμό προχωρούν από σήμερα αγρότες σε Προμαχώνα και Εξοχή, αλλά και σε Ευζώνους και Νίκη. Κλείνουν φορτηγά και κατά τόπους όλα τα οχήματα, με περιοδικές διελεύσεις για ΙΧ όπου αποφασιστεί.