ΓΔ: 2218.59 0.56% Τζίρος: 179.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:12:39
Φώτο: Shutterstock

Αισιοδοξία για εμβόλιο κατά του κορονοϊού από την CureVac μέχρι το φθινόπωρο

Ο Φραντς Βέρνερ Χάας, επικεφαλής της CureVac δήλωσε ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν από το φθινόπωρο να λάβουν το εμβόλιο, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο για δοκιμή.

Ο επικεφαλής της εταιρίας βιοτεχνολογίας CureVac του Τίμπιγκεν Φραντς Βέρνερ Χάας είναι αισιόδοξος ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να λάβουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Τα σχετικά δεδομένα θα είναι διαθέσιμα κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. «Εάν τα δεδομένα είναι καλά και οι αρχές δώσουν την έγκρισή τους, μπορούμε να ξεκινήσουμε μια μεγαλύτερης έκτασης δοκιμή φέτος. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούσαν να λάβουν τότε το εμβόλιο. Το πότε το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για το ευρύ κοινό, αν θα είναι φέτος ή στις αρχές του 2021,εξαρτάται από το αποτέλεσμα της κλινικής δοκιμής και την απόφαση των αρμοδίων αρχών.

Σε μια ήδη υφιστάμενη εγκατάσταση θα μπορούσαν να παραχθούν από 200 μέχρι και 400 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού ετησίως. Η πρώτη ενεργοποίηση της παραγωγής είναι ήδη σε εξέλιξη», δήλωσε ο Χάας σε συνέντευξή του στο νέο τεύχος του οικονομικού περιοδικού «WirtschaftsWoche».

Η CureVac, η οποία πρόσφατα έλαβε επιχορήγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έως και 80 εκατομμύρια ευρώ, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά για την επέκταση μιας άλλης εγκατάστασης παραγωγής. «Η εγκατάσταση αυτή προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2022. Θα μπορούσαμε τότε να παράγουμε ένα δισεκατομμύριο ή περισσότερες δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού ετησίως εκεί. Η μονάδα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή άλλων εμβολίων, για παράδειγμα στην περίπτωση συγκρίσιμης έξαρσης επιδημιών», είπε επίσης ο Χάας.

Προ ημερών η «Welt am Sonntag» δημοσίευσε την πληροφορία ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να εξασφαλίσει με χρήματα αποκλειστικά για τις ΗΠΑ το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, το οποίο ενδεχομένως θα προκύψει από τις έρευνες της CureVac, προσφέροντάς της μεγάλο χρηματικό ποσό, κάτι το οποίο διαψεύσθηκε όμως από την εταιρεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνοασφάλεια και δεδομένα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο πρόγραμμα «Cybersecurity Awareness» από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Η AHK Akademie του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου λανσάρει το online πρόγραμμα πιστοποίησης «Cybersecurity Awareness», με διαδραστικά μαθήματα και προσομοιώσεις phishing, προσφέροντας ψηφιακό πιστοποιητικό και badges δεξιοτήτων.
Διαδηλωτής με ντουντούκα
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Η ηγεσία του Ιράν δεν έχει πια νομιμοποίηση

Ο Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε ότι η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων και πως ένα καθεστώς που χρησιμοποιεί θανατηφόρα βία βρίσκεται στο τέλος του.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Κατηγορίες σε Ουκρανούς για σχέδιο εκρηκτικών δεμάτων υπέρ Ρωσίας

Δύο Ουκρανοί κατηγορούνται στη Γερμανία για σχέδιο πυροδότησης δεμάτων υπέρ των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ενισχύοντας τους φόβους για υβριδικές επιθέσεις στη μετά την εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία αρνείται ανάμειξη.
Οικονομία Γερμανίας πτώση
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί χονδρέμποροι προβλέπουν νέα πτώση πωλήσεων και ζητούν δράση

Οι Γερμανοί χονδρέμποροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας πτώση πωλήσεων και το 2026, με εξαντλημένα αποθέματα, και ζητούν από την κυβέρνηση γενναίες αποφάσεις αντί για υποσχεσιολογία, προειδοποιώντας για λουκέτα και χαμένες θέσεις.
κράνος ΕΕ άμυνας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί έφεδροι προτείνουν ευρωπαϊκές δυνάμεις στη Γροιλανδία κατά Τραμπ

Η Ένωση Εφέδρων των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων προτείνει αποστολή ευρωπαϊκών δυνάμεων στη Γροιλανδία για να αποτραπεί ενδεχόμενη αμερικανική κατάληψη, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή ενότητα και παρουσία.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μειωμένη η απασχόληση προσφύγων στη χώρα

Τα ποσοστά απασχόλησης προσφύγων στη Γερμανία παραμένουν χαμηλά, με καλύτερες ευκαιρίες στις μεγάλες πόλεις, όπως το Αμβούργο (54,7%), λόγω πλήθους θέσεων και υποστηρικτικών μέτρων, σε αντίθεση με τα αγροτικά κρατίδια.