ΓΔ: 1424.85 0.09% Τζίρος: 7.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:26:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Οι Ιταλοί δήμαρχοι ζητούν νέα μέτρα κατά του κορονοϊού από τον Τζουζέπε Κόντε 

Δραματική έκκληση από τους Ιταλούς δημάρχους στον πρωθυπουργό της χώρας προκειμένου να λάβει πιο αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Οι Ιταλοί δήμαρχοι ζητούν νέα μέτρα από την κυβέρνηση για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε, αλλά πραγματικά, βασιζόμαστε σε εσάς», έγραψαν 243 δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Μπέργκαμο, στον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και στον περιφερειάρχη της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα. Η πρώτη υπογραφή, στην επιστολή, είναι εκείνη του δημάρχου του Μπέργκαμο Τζόρτζιο Γκόρι.

«Θεωρούμε ότι η υιοθέτηση νέων και πιο θαρραλέων μέτρων μπορεί να αποτελέσει την μόνη και ευκταία λύση σε μια τραγωδία η οποία, την ώρα που οι μεταδόσεις συνεχίζονται ασταμάτητα, μοιάζει δίχως τέλος», τονίζουν στην επιστολή τους.

Παράλληλα, ο Αλέσιο Πασκούτσι, δήμαρχος της Τσερβέτερι ( κωμόπολη που βρίσκεται κοντά στη Ρώμη) τονίζει ότι οι δημοτικές αρχές δεν γνωρίζουν τα στοιχεία των ανθρώπων που είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους, επειδή έχουν βγει θετικοί στον ιό. Κατά συνέπεια, δεν μπορούν να προστατευθούν επαρκώς μια σειρά κατηγοριών πολιτών όπως είναι οι ταχυδρόμοι, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι στην παράδοση τροφίμων «σε πακέτο» και πολλοί άλλοι.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο ζητά από την κυβέρνηση Κόντε να στηρίξει ακόμη δυναμικότερα την τοπική αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Ιταλικών Δήμων Αντόνιο Ντεκάρο προβλέπει ότι «η κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα βάλει σε μεγάλη δοκιμασία τις δημοτικές αρχές της χώρας, οι οποίες βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών, αλλά απειλούνται με οικονομική κατάρρευση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Synodos G7
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία των G7 για τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Αυτό το δάνειο ύψους 50 δισ. δολαρίων για το Κίεβο θα διασφαλιστεί από τα μελλοντικά επιτόκια των αδρανοποιημένων ρωσικών στοιχείων ενεργητικού, που ανέρχονται σε 300 δισ. ευρώ και αποδίδουν έσοδα τριών δισ. ευρώ τον χρόνο.