ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πάπας Λέων
Φωτογραφία Shutterstock

Ο Πάπας αγιοποίησε τον Κάρλο Ακούτις, τον 15χρονο «influencer του Θεού»

Πλήθος κόσμου βρίσκεται από το πρωί του χθεσινού Σαββάτου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσει την τελετή ενώ έχουν στηθεί και γιγαντοοθόνες.

Ο Πάπας Λέων ΙΔ' ανακήρυξε άγιο τον 15χρονο Iταλό έφηβο Κάρλο Ακούτις, που έφυγε από τη ζωή από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών, γνωστό και ως «influencer» του Θεού. Πλήθος κόσμου βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να παρακολουθήσει την τελετή ενώ έχουν στηθεί και γιγαντοοθόνες.

Έτσι, ο Ακούτις έγινε ο πρώτος άγιος της Καθολικής Εκκλησίας που ανήκει στη γενιά των millennials. Ο 15χρονος, που χρησιμοποίησε τις γνώσεις του στην πληροφορική για να δημιουργεί ιστοσελίδες με θρησκευτικό περιεχόμενο, έχει εμπνεύσει χιλιάδες νέους Καθολικούς σε όλο τον κόσμο.

Η μητέρα του, Αντωνία Σαλτσάνο, είχε δηλώσει στο Reuters πως η γοητεία του γιου της βασίστηκε στο γεγονός ότι ήταν ένα φυσιολογικό παιδί (σαν τα άλλα), αλλά η ιδιαιτερότητά του ήταν ότι έδωσε προτεραιότητα στον Θεό και χρησιμοποίησε το ταλέντο του για να διαδώσει το Ευαγγέλιο. «Ήθελε να βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν περισσότερη πίστη, να καταλάβουν ότι υπάρχει μετά θάνατον ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

Η τελετή αγιοκατάταξης είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον Απρίλιο, αλλά αναβλήθηκε μετά τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου. Ο Πάπας Λέων, ο οποίος εξελέγη τον Μάιο, θα προήδρευσε σήμερα για πρώτη φορά σε αγιοκατάταξη.

Η σορός του Ακούτις έχει τοποθετηθεί στην πόλη Ασίζη, όπως ήταν η επιθυμία του, ενώ το ταφικό του μνημείο έχει μετατραπεί σε σημαντικό προσκύνημα. Εκεί βρίσκεται τοποθετημένος με κέρινο ομοίωμα που τον απεικονίζει να φορά φόρμα, τζιν και αθλητικά παπούτσια.

Εκτός από τον Ακούτις, ο Πάπας αγιοποίησε και τον Πιερ Τζόρτζιο Φρασσάτι, έναν νεαρό Ιταλό που πέθανε από πολιομυελίτιδα τη δεκαετία του 1920 και ήταν γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάπας Λέων ΙΔ'
ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας Λέων ΙΔ’: «Στοχεύστε ψηλά» είπε σε 1 εκατ. νέους καθολικούς στη Ρώμη

Ο πάπας τέλεσε υπαίθρια λειτουργία έξω από τη Ρώμη, παρουσία πάνω από ενός εκατομμυρίου νέων καθολικών. Κάλεσε τους νέους να στοχεύουν ψηλά και να επιδιώκουν την αγιοσύνη όπου κι αν βρίσκονται.
Μουσουλμάνοι σε προσευχή
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Μαζική προσευχή για βροχή λόγω παρατεταμένης ξηρασίας

Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν σε τέμενος στη βόρεια Τεχεράνη για να προσευχηθούν για βροχή, καθώς το Ιράν βιώνει τη χειρότερη ξηρασία δεκαετιών και σε 15 από τις 31 επαρχίες δεν έχει πέσει φέτος βροχή.
Ράβδοι χρυσού
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Κόμματα ζητούν ευνοϊκή φορολόγηση στις ράβδους χρυσού

Η Λέγκα και η Φόρτσα Ιτάλια προτείνουν ευνοϊκή φορολόγηση για ράβδους, νομίσματα και πλάκες χρυσού χωρίς απόδειξη αγοράς, με φόρο 12,5% στη δήλωση και 26% στη μεταπώληση, αντί του ισχύοντος 26% στη συνολική αξία.
Κιμμπερλι Γκιλφόιλ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρέσβης ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Η ειρήνη και ο διάλογος των λαών ήταν το επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με την πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, που εξήρε το έργο της Εκκλησίας, ειδικά υπέρ των νέων, και δήλωσε επιθυμία ενεργής συμμετοχής.