ΓΔ: 1996.67 -0.88% Τζίρος: 75.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:32:01
Φώτο: Shutterstock

Κλείνουν τα καταστήματα και στη Γερμανία, πιο αυστηρά τα μέτρα για τον κορονοϊό

Νέα, αυστηρότερα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας ανακοίνωσε η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ. «Πρόκειται για μέτρα άνευ προηγουμένου για την χώρα μας, αλλά είναι αναγκαία» δήλωσε χαρακτηρισικά.

«Όσο καλύτερα τηρήσει ο καθένας τους κανόνες, τόσο συντομότερα θα περάσει αυτή η φάση». Με αυτή την δήλωση η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε πριν από λίγο μέτρα περαιτέρω περιορισμού της λειτουργίας της αγοράς και της κίνησης των πολιτών, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σε συνεννόηση με τα 16 ομόσπονδα κρατίδια, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από όσα πωλούν τρόφιμα, τα φαρμακεία, τις τράπεζες, τα βενζινάδικα, τις εταιρίες μεταφορών, τα καθαριστήρια και τα κομμωτήρια. Κλειστά θα παραμείνουν ακόμη μουσεία, θέατρα, μπαρ, κλαμπ, εκθέσεις, γκαλερί, ζωολογικοί κήποι, καζίνο, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και αθλητικοί χώροι, ενώ απαγορεύεται στο εξής η συγκέντρωση πλήθους σε χώρους όπως πανεπιστήμια και εκκλησίες, αλλά και τα ταξίδια με τουριστικά λεωφορεία. Τα σχολεία έχουν ήδη κλείσει στο σύνολο της χώρας.

«Πρόκειται για μέτρα άνευ προηγουμένου για την χώρα μας, αλλά είναι αναγκαία», τόνισε η καγκελάριος Μέρκελ και επανέλαβε ότι πρωταρχικός στόχος παραμένει η επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Heraeus Group τονίζει την καινοτομία και ανθεκτικότητα της Κίνας

Ο Φρανκ Στιτζ, πρόεδρος της Heraeus Group, υπογράμμισε την εμπιστοσύνη και την πρόθεση του ομίλου για αυξημένες επενδύσεις στην Κίνα, τονίζοντας τη δυναμική ανάπτυξη του τομέα των μικροκυκλωμάτων και το καινοτόμο περιβάλλον της αγοράς.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός νοσηλευτής καταδικάστηκε σε ισόβια για δολοφονίες ασθενών

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε 44χρονος νοσηλευτής στη Γερμανία για τη δολοφονία 10 ασθενών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 27, χορηγώντας τους θανατηφόρες δόσεις, με τα εγκλήματα να χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως σοβαρά.
Γιούλια Κλέκνερ
ΔΙΕΘΝΗ

Κλέκνερ: Ζητά πλήρη απαγόρευση πορνείας στη Γερμανία με σουηδικό πρότυπο

Η πρόεδρος της Bundestag, Γιούλια Κλέκνερ (CDU), πρότεινε απαγόρευση της πορνείας και αγοράς σεξ στη Γερμανία, λέγοντας πως η χώρα είναι «το πορνείο της Ευρώπης». Ζήτησε υιοθέτηση σουηδικού μοντέλου με τιμωρία των πελατών.
ξέπλυμα χρήματος σύμβολα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Εξάρθρωση κυκλώματος απάτης και ξεπλύματος μέσω διαδικτύου

Η Europol και η BKA εξάρθρωσαν διεθνές δίκτυο διαδικτυακής απάτης και ξεπλύματος χρήματος, που καταχράστηκε άνω των 300 εκατ. ευρώ με ψεύτικες συνδρομές και κλεμμένα δεδομένα 4,3 εκατ. κατόχων καρτών σε 193 χώρες.
Γερμανικό Κοινοβούλιο εξωτερική όψη
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Απαγόρευση της μουσουλμανικής οργάνωσης Interaktiv από τις αρχές

Η Γερμανία απαγόρευσε τη μουσουλμανική οργάνωση Interaktiv για αντισυνταγματικές ενέργειες και έρευνες έγιναν σε δύο άλλες ισλαμικές οργανώσεις, με κατασχέσεις και απαγόρευση δραστηριοτήτων.
Υπουργός σε συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Πλεύρη–Ντόμπριντ: Κοινή γραμμή Ελλάδας–Γερμανίας στο μεταναστευτικό

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Θάνος Πλεύρης μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ΥΠΕΣ, υπογραμμίζοντας τη σύμπνοια Αθήνας–Βερολίνου για μείωση μεταναστευτικών ροών και αύξηση επιστροφών.