ΓΔ: 2706.65 0.15% Τζίρος: 245.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αλεξάνταρ Βούτσιτς πορτρέτο

Ο Βούτσιτς θα ζητήσει συνάντηση με τον Πούτιν για το φυσικό αέριο

Ο Σέρβος πρόεδρος τόνισε την πολυπλοκότητα της κατάστασης εάν επιβληθούν κυρώσεις στη Σερβία, δηλαδή στη βιομηχανία πετρελαίου της Σερβίας, η οποία ανήκει στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στη σημερινή συνεδρίαση της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι θα ζητήσει συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τις κυρώσεις, αλλά μόνο μετά από συνάντηση με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Θα μιλήσω με τον πρόεδρο Πούτιν, θα προσευχηθώ, θα ζητήσω μια συζήτηση στις 25, 27 του μηνός για τον Άγιο Σάββα, δηλαδή μετά τη γιορτή του Αγίου Ιωάννη, όταν δω τι έχουν φέρει οι συνομιλίες μου με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, αν έχουμε οποιαδήποτε πιθανότητα ή καμία πιθανότητα να αλλάξουμε τα πράγματα πριν από τον Ιανουάριο», δήλωσε.

Ο Βούτσιτς μίλησε επίσης για την προμήθεια φυσικού αερίου στη Σερβία, επισημαίνοντας ότι βασίζεται στη Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν και σε αυτόν τον τομέα, επισημαίνοντας ότι η Σερβία καταναλώνει 13,5 έως 14,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα.

Ο Σέρβος πρόεδρος τόνισε την πολυπλοκότητα της κατάστασης εάν επιβληθούν κυρώσεις στη Σερβία, δηλαδή στη βιομηχανία πετρελαίου της Σερβίας, η οποία ανήκει στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγωγός φυσικού αερίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη ο Κάθετος Διάδρομος, αγώνας δρόμου για τις τιμές

Οι υπογραφές στη Θεσσαλονίκη ανοίγουν τον δρόμο για την επέκταση του Κάθετου Διαδρόμου. Κρίσιμοι οι αγωγοί Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας και Βόρειας Μακεδονίας - Σερβίας. Αγώνας δρόμου για ανταγωνιστικές τιμές.
Αγωγός φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μνημόνιο για επέκταση του Κάθετου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου στα Βαλκάνια

Υπεγράφη MoU για την επέκταση του Κάθετου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου Ελλάδας-Β. Μακεδονίας-Σερβίας στο SEEF. Τονίστηκε η ανάγκη περιφερειακής συνεργασίας και ενίσχυσης διασυνδεσιμότητας για την ενεργειακή ασφάλεια στα Βαλκάνια.
Εγκαταστάσεις ΔΕΣΦΑ αγωγός αερίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση διαχειριστών φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη για τον Κάθετο Διάδρομο

Τον τερματικό σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκαν διαχειριστές φυσικού αερίου της Πρωτοβουλίας Κάθετος Διάδρομος, ενόψει της ένταξης Σερβίας και Βόρειας Μακεδονίας στη συνεργασία για ενίσχυση της διασύνδεσης ενεργειακών αγορών.
Αστυνομική ταινία νύχτας
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Ύποπτος μετανάστης για εκρηκτικά δίπλα σε αγωγό ρωσικού αερίου

Οι σερβικές αρχές αποδίδουν σε μετανάστη με στρατιωτική εμπειρία την τοποθέτηση εκρηκτικών κοντά σε αγωγό ρωσικού αερίου προς Ουγγαρία. Τα εκρηκτικά φαίνεται να προέρχονται από τις ΗΠΑ, ενώ ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Δεν έχουμε σχέση με τα εκρηκτικά σε αγωγό στη Σερβία

Το ουκρανικό ΥΠΕΞ αρνείται κάθε σύνδεση με τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στη Σερβία κοντά στον Turkstream, αποδίδοντας τους ισχυρισμούς σε πιθανή ρωσική απόπειρα να εμπλέξει την Ουκρανία ενόψει των εκλογών στην Ουγγαρία.