ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μαχητικά της Ισραηλινής Αεροπορίας
Τρία ισραηλινά μαχητικά F-16 πετούν μπροστά από το άστρο του Δαβίδ κατά το ηλιοβασίλεμα.

Νέο πακέτο όπλων αξίας 8 δισ. δολαρίων θα πουλήσουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ

Το πακέτο περιλαμβάνει πυρομαχικά για μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα μάχης, ενημερώνει η αμερικανική έκδοση του Axios, την οποία επικαλείται το Reuters.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να πουλήσει όπλα αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ, ανέφερε το Reuters.

Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, η θητεία του οποίου λήγει στις 20 Ιανουαρίου, ενημέρωσε το αμερικανικό Κογκρέσο για μια προτεινόμενη πώληση όπλων για το αναφερόμενο ποσό, ανέφερε το πρακτορείο, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Το πακέτο περιλαμβάνει πυρομαχικά για μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα μάχης, ενημερώνει η αμερικανική έκδοση του Axios, την οποία επικαλείται το Reuters.

Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από επιτροπές και στα δύο σώματα του Κογκρέσου - τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με το Axios, η πώληση περιλαμβάνει βλήματα πυροβολικού και πυραύλους αέρος-αέρος για μαχητικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για προστασία από drones, καθώς και βόμβες μικρού διαμετρήματος με κεφαλές.

«Ο πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατεύει τους πολίτες του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, καθώς και να αποτρέπει την επιθετικότητα του Ιράν και των ομάδων πληρεξουσίων του», δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις πληροφορίες, ανέφερε το Reuters.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στέφανος Παπασταύρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στον νέο ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας στη νέα ενεργειακή αρχιτεκτονική της Ευρώπης με αιχμή τις διασυνδέσεις, τα πράσινα καύσιμα, τους λιμένες και το νέο 3+1.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Λιβάνου-Ισραήλ για αποχώρηση ισραηλινών δυνάμεων

Λίβανος και Ισραήλ ξανάρχισαν συνομιλίες στη Ρώμη για αποχώρηση ισραηλινών δυνάμεων από το νότιο Λίβανο, με μεσολάβηση ΗΠΑ. Χαμηλές προσδοκίες για άμεση λύση, ενώ το Ιράν απαιτεί τερματισμό του πολέμου.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προτείνει την αδελφή του στη θέση του θανόντος Γκράχαμ

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε η αδελφή του αείμνηστου γερουσιαστή Γκράχαμ, Νταρλίν, να τον διαδεχθεί προσωρινά στη Γερουσία, τονίζοντας ότι αυτό θα ήταν φόρος τιμής στον Γκράχαμ και τη στενή τους σχέση.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ και Νετανιάχου αποχαιρετούν τον Λίντσεϊ Γκράχαμ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, τιμώντας τον ως σπουδαίο πατριώτη. Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε τον Γκράχαμ «μεγάλο φίλο» του Ισραήλ.
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλή επίθεσης κατά Ισραήλ σε περίπτωση πλήγματος σε ιρανικές υποδομές

Ο επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν προειδοποίησε ότι η χώρα θα απαντήσει σε κάθε επίθεση στις υποδομές της, στοχεύοντας και το Ισραήλ αν χρειαστεί, εν μέσω αυξανόμενης έντασης με τις ΗΠΑ.