ΓΔ: 2246.75 -1.71% Τζίρος: 49.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:21:44
astynomia
Pixabay

Τι δήλωσε η τοπική αστυνομία για το χτύπημα με το αυτοκίνητο στη Νέα Ορλεάνη

Ο άνδρας που οδηγούσε το φορτηγάκι, το οποίο έπεσε σήμερα πάνω σε ανθρώπους που γιόρταζαν την έλευση του 2025 στη Νέα Ορλεάνη προσπάθησε να «χτυπήσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε», ανέφερε η αστυνομία.

Ο άνδρας που οδηγούσε το φορτηγάκι, το οποίο έπεσε σήμερα πάνω σε ανθρώπους που γιόρταζαν την έλευση του 2025 στη Νέα Ορλεάνη προσπάθησε να «χτυπήσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε», ανέφερε η αστυνομία της αμερικανικής πόλης.

Ο οδηγός «ήταν μανιασμένα αποφασισμένος να προκαλέσει ένα μακελειό», υπογράμμισε σε δημοσιογράφους η αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Αν Κέρκπατρικ.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ένα μεγάλο πλήθος ανθρώπων στην οδό Κανάλ και Μπέρμπον στη Γαλλική Συνοικία της Νέας Ορλέανης νωρίς σήμερα το πρωί τοπική ώρα.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 03.15 τοπική ώρα (11.15 ώρα Ελλάδας), σε μια περιοχή κατάμεστη από κόσμο, όπου άνθρωποι γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά.

Νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News μετέδωσε, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, ότι ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και κατόπιν ο οδηγός βγήκε έξω και άρχισε να πυροβολεί, με την αστυνομία να ανταποδίδει τα πυρά.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από σφαίρες κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Η Αν Κέρκπατρικ είπε πως την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν σε υπηρεσία περισσότεροι από 300 αστυνομικοί. Σύμφωνα με την ίδια, το FBI θα αναλάβει την έρευνα για το περιστατικό.

«Μια φρικιαστική βίαιη ενέργεια έλαβε χώρα στην οδό Bourbon νωρίτερα σήμερα το πρωί», έγραψε σε μήνυμά του στο Χ ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα Τζεφ Λάντρι, προτρέποντας τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η επίθεση.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τουλάχιστον πέντε διαφορετικά νοσοκομεία, σύμφωνα με τη δημοτική υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων NOLA.

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Κανάλ και Μπέρμπον κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την Πρωτοχρονιά.

Ένα λευκό φορτηγάκι έσπασε ένα οδόφραγμα «με μεγάλη ταχύτητα», δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, ο Τζιμ και η Νικόλ Μόουρερ, στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Μόλις πέρασε από δίπλα μας, ακούσαμε ήχους πυροβολισμών, είδαμε την αστυνομία να τρέχει προς εκείνη την κατεύθυνση», περιέγραψε η Μόουρερ.

«Μόλις σταμάτησαν τα πυρά (εμείς παραμείναμε κρυμμένοι εωσότου σταματήσουν οι πυροβολισμοί), βγήκαμε στον δρόμο και συναντήσαμε ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί, θέλαμε να δούμε τι μπορούσαμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε», συμπλήρωσε η ίδια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο προκαλούν «βαθιά ζημιά»

Η ΥΠΕΞ Ιβέτ Κούπερ δήλωσε πως οι επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο προκαλούν μεγάλη ζημιά και κινδυνεύουν να αποσταθεροποιήσουν την εκεχειρία, ζητώντας να επεκταθεί και στον Λίβανο η κατάπαυση του πυρός για την ασφάλεια της περιοχής.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Αμφίβολη η κατάπαυση πυρός στη Μ. Ανατολή μετά τα πλήγματα στο Λίβανο

Ημέρα εθνικού πένθους έχει κηρυχθεί στον Λίβανο μετά τους φονικότερους βομβαρδισμούς από την έναρξη του πολέμου, με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, ενώ η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για την κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή.
Ντόναλντ Τραμπ εκδήλωση
ΔΙΕΘΝΗ

Στρατός ΗΠΑ κοντά στο Ιράν μέχρι πλήρους εφαρμογής αληθινής συμφωνίας

Ο Τραμπ τόνισε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα παραμείνουν κοντά στο Ιράν μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως μια «αληθινή συμφωνία», απειλώντας με μεγαλύτερη στρατιωτική δράση σε διαφορετική περίπτωση. Τόνισε πως «η Αμερική έχει επιστρέψει!».
Ανώτατο Δικαστήριο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ακυρώθηκε η καταδίκη του πρώην προέδρου της Ονδούρας Ερνάντες

Εφετείο στις ΗΠΑ ακύρωσε την καταδίκη και ποινή 45 ετών για διακίνηση ναρκωτικών στον πρώην πρόεδρο της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, στον οποίο είχε δοθεί χάρη από τον Τραμπ. Όλες οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, ανακοίνωσε η σύζυγός του.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Κίνδυνος για εκεχειρία Μ. Ανατολής από βομβαρδισμούς Ισραήλ στη Λίβανο

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε ότι τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο απειλούν την εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν, καλώντας σε άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών. Τουλάχιστον 182 νεκροί ήταν ο βαρύτερος απολογισμός της σύγκρουσης.
σημαία Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κόστα Ρίκα αναγνωρίζει τους Φρουρούς της Επανάστασης ως τρομοκρατική ομάδα

Η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα χαρακτήρισε τρομοκρατικές οργανώσεις τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, τη Χαμάς και τους Χούθι, με στόχο την ενίσχυση των ελέγχων για την προστασία της χώρας από διεθνείς απειλές.