ΓΔ: 2106.43 -0.02% Τζίρος: 12.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:44:38
Κίμπερλι Γκιλφόιλ ομιλία
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ μιλά σε εξέδρα κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης στις ΗΠΑ.

Η Γκίλφοϊλ δήλωσε «ενθουσιασμένη» που θα αναλάβει πρέσβειρα στην Ελλάδα

Δήλωσε έτοιμη να ενισχύσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, επισημαίνοντας πως η τοποθέτησή της στην πρεσβεία της Αθήνας εκφράζει την αγάπη του Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα.

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την ανάληψη του νέου της ρόλου ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μετά την πρόταση του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ.

Η ίδια δηλώνει έτοιμη να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η τοποθέτησή της στην πρεσβεία της Αθήνας αντικατοπτρίζει την αγάπη του Τραμπ για τη χώρα μας.

«Η επιλογή μου από τον Ντόναλντ Τραμπ για την πρεσβεία στην Αθήνα δείχνει την εκτίμησή του για την Ελλάδα και την εμπιστοσύνη του προς εμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή της στην αμερικανική διαδικτυακή πλατφόρμα Rumble.

Η κ. Γκίλφοϊλ ανέφερε ότι η θέση αυτή αποτελεί μία πρόκληση, προσθέτοντας ότι είναι απόλυτα συμβατή με τον ενθουσιασμό, τις γνώσεις και την εργασιακή της ηθική, καθώς η περιοχή έχει ξεχωριστή γεωπολιτική σημασία.

Επίσης, εξέφρασε την επιθυμία της να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως η ενέργεια, το εμπόριο και η οικονομία.

Η Γκίλφοϊλ εξέφρασε επίσης την ανυπομονησία της να βρεθεί στην Ελλάδα, την «κοιτίδα της Δημοκρατίας», σε μία περίοδο που η αμερικανική δημοκρατία θα γιορτάζει τα 250 χρόνια της ύπαρξής της.

«Ως φοιτήτρια, μελετούσα την αρχαία ελληνική ιστορία και είμαι ενθουσιασμένη που θα ταξιδέψω στη γενέτειρα της Δημοκρατίας, ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουμε στην επέτειο των 250 χρόνων της αμερικανικής δημοκρατίας», είπε σχετικά.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ύποπτος για την επίθεση στην Ουάσινγκτον είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν

Ο Αφγανός που πυροβόλησε δύο στρατιώτες της Εθνοφρουράς στην Ουάσιγκτον είχε συνεργαστεί με τις αμερικανικές δυνάμεις και τη CIA στο Αφγανιστάν και μετεγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ μετά την αποχώρηση των Αμερικανών το 2021.
Εθνοφρουροί στην Ουάσινγκτον
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο δράστης των πυροβολισμών είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν

Ο 29χρονος Αφγανός που πυροβόλησε δύο στρατιωτικούς στην Ουάσινγκτον είχε συνεργαστεί με αμερικανικές δυνάμεις και τη CIA στο Αφγανιστάν πριν μεταφερθεί στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ κατά τρομοκρατίας και μετανάστευσης μετά τον τραυματισμό στρατιωτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια» την επίθεση σε εθνοφρουρούς στην Ουάσιγκτον και δεσμεύτηκε για αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική, σημειώνοντας ότι ο ύποπτος μετανάστευσε από το Αφγανιστάν το 2021.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση στους εθνοφρουρούς στην Ουάσιγκτον

Ο Τραμπ δήλωσε ότι ο άνδρας που πυροβόλησε στρατιωτικούς κοντά στον Λευκό Οίκο μετανάστευσε από το Αφγανιστάν το 2021 και χαρακτήρισε το γεγονός «τρομοκρατική ενέργεια». Ζήτησε επανεξέταση των φακέλων Αφγανών μεταναστών.
Σημαίες Κίνας και ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Συστάσεις στην Ιαπωνία να μην κλιμακώσει με Κίνα για Ταϊβάν

Ο Τραμπ συνέστησε στην Ιαπωνή πρωθυπουργό Σανάε Τακαΐτσι να αποφεύγει κινήσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την Κίνα για την Ταϊβάν, μετά από συνομιλία του με τον Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με WSJ και πηγές της ιαπωνικής κυβέρνησης.