ΓΔ: 2373.21 -0.52% Τζίρος: 231.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ifo: Πιθανή η ύφεση στη Γερμανία λόγω κοροναϊού 

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κρίση που «κρύβει» φαινόμενα ανάλογα με αυτά της χρηματοπιστωτικής κατάρρευσης του 2008.

Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ακόμη και ύφεσης στη γερμανική οικονομία λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, όπως προειδοποίησε ο Clements Fuest, επικεφαλής του κορυφαίου γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, μιλώντας στο δίκτυο SWR.

Ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος υποστήριξε ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στο χείλος μίας νέας ύφεσης και ότι υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες με την κρίση που έπληξε την υφήλιο το 2008, όταν κατάρρευσε το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Πάντως τόνισε ότι, μέχρι στιγμής, η γερμανική κυβέρνηη έχει αντιδράσει ορθά με τα μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νόσου, αλλά θα πρέπει να λάβει περισσότερα με δεδομένη και την έκρηξη αρκετών κρουσμάτων του κοροναϊού σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Τέλος η έκπτωση φόρου στα καύσιμα, λήγει στις 30 Ιουνίου

Η έκπτωση στον φόρο καυσίμων λήγει στις 30 Ιουνίου, όπως είχε προγραμματιστεί, αφού η κυβέρνηση απέρριψε την παράταση. Εξετάζονται εναλλακτικά μέτρα συγκράτησης τιμών, ενώ υπάρχει προειδοποίηση προς τις πετρελαϊκές εταιρίες για τιμές.
Κτίριο Daimler Mercedes-Benz
ΔΙΕΘΝΗ

Η Mercedes εισέρχεται στην αγορά των drones στη Γερμανία

Η Mercedes ετοιμάζει συνεργασία με την startup Tytan Technologies για την ανάπτυξη στρατιωτικών οχημάτων με συστήματα άμυνας από drones και υπέγραψε συμφωνία 1 δισ. ευρώ με τη Λιθουανία για προμήθεια οχημάτων στον αμυντικό τομέα.
Άτρακτος Airbus A321
ΔΙΕΘΝΗ

Airbus: Απογοήτευση για την αποτυχία SCAF, αλλά η συνεργασία Γερμανίας-Γαλλίας πρέπει να συνεχιστεί

Η Airbus εξέφρασε απογοήτευση για την ακύρωση του κοινού γαλλογερμανικού μαχητικού SCAF, ωστόσο τόνισε πως άλλες πτυχές της συνεργασίας πρέπει να συνεχιστούν, παρά τις διαφωνίες με τη Dassault που οδήγησαν στη διάλυση του προγράμματος.
Μπαρτ ντε Βέβερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βέλγος πρωθυπουργός: «Βλακεία» η ακύρωση του κοινού μαχητικού Ευρώπης

Ο Βέλγος πρωθυπουργός Μπαρτ ντε Βέβερ χαρακτήρισε «βλακώδη» την εγκατάλειψη του σχεδίου κοινού μαχητικού με Ισπανία λόγω διαφωνίας Γαλλίας-Γερμανίας, τονίζοντας την ανάγκη συλλογικής ευρωπαϊκής αμυντικής δράσης.
Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ: Καμία συμφωνία για την Ουκρανία, χωρίς συμμετοχή της Πολωνίας

Ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε πως η Πολωνία πρέπει να μετέχει σε συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι συμφωνίες χωρίς την Πολωνία δεν θα είναι δεσμευτικές για τη χώρα.
Μαχητικό αεροσκάφος επίδειξης
ΔΙΕΘΝΗ

Airbus: Νέο σχέδιο για ανάπτυξη γερμανικού μαχητικού αεροσκάφους

Η γερμανική αμυντική βιομηχανία, με επικεφαλής την Airbus, συγκρότησε νέα συμμαχία για την ανάπτυξη μαχητικού 6ης γενιάς, μετά το ναυάγιο του FCAS. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί επίσημα στην ILA παρουσία του καγκελάριου Μερτς.