ΓΔ: 2218.78 0.57% Τζίρος: 182.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:18:39
Φώτο: Shutterstock

Ζητούν απαγόρευση της πορνείας στη Γερμανία

Περίπου 800.000 γυναίκες εργάζονται ως ιερόδουλες στη Γερμανία που έχει μετατραπεί στο πορνείο της Ευρώπης σύμφωνα με την Γερμανίδα βουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών Λένι Μπραϊμάγερ.

Το ζήτημα της πορνείας βρίσκεται έντονα στον κοινωνικό διάλογο της Γερμανίας καθώς η χώρα κατηγορείται πως μετατρέπεται στο πορνείο της Ευρώπης, με περίπου 800.000 να εργάζονται ως ιερόδουλες και στην γερμανική πρωτεύουσα το Βερολίνο να αριθμεί 8.000 εργαζόμενες του «αρχαιότερου επαγγέλματος στον κόσμο».

Με δηλώσεις στην Deutsche Welle, η βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Λένι Μπραϊμάγερ πιστεύει πως «το δικαίωμα να κάνεις ό,τι θέλεις με το σώμα σου δεν δικαιολογεί τον πόνο των γυναικών που εξαναγκάζονται στην πορνεία». και τονίζει οτι «η Γερμανία έχει τη φήμη στον κόσμο που είχε παλαιότερα η Ταϊλάνδη. Εδώ μπορείς να οδηγείς με 260 χιλιόμετρα την ώρα στον αυτοκινητόδρομο και παράλληλα να αγοράσεις πολύ φθηνά τις υπηρεσίες μιας γυναίκας. Η Γερμανία είναι το πορνείο της Ευρώπης. Με το που βγάλεις 20 ευρώ από την τσέπη σου μπορείς να ασκήσεις όση βία θέλεις πάνω σε μια γυναίκα».

Η 59χρονη πολιτικός των Σοσιαλδημοκρατών, τονίζει ότι οι γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη κερδίζουν πολύ λίγα χρήματα. «Στην πρωτεύουσα ξεκινάνε από δέκα ευρώ» δηλώνει η Μπάρμπαρα Έριτ από την καθολική οργάνωση „In Via" στο Βερολίνο.

Σημαντική ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει ο νόμος περί πορνείας του 2002 σύμφωνα με την Λένι Μπραϊμάγερ θεωρεί τον νόμο περί πορνείας του 2002 υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση. καθώς απέτυχε να προστατέψει επιτυχώς τις γυναίκες. Όπως αναφέρει στην DW «Ούτε εκατό γυναίκες δεν είναι ασφαλισμένες» τονίζει η Γερμανίδα πολιτικός καθώς οι περισσότερες δεν δηλώνονται υπό τον φόβο του κοινωνικού στιγματισμού. Στο Βερολίνο μόλις 2.132 γυναίκες έχουν δηλωθεί από τις συνολικά 8.000 που εργάζονται ως ιερόδουλες.

Σύμφωνα με την πολιτικό των Σοσιαλδημοκρατών, η Γερμανία θα πρέπει να υιοθετήσει το σκανδιναβικό μοντέλο που απαγορεύει την πορνεία και ισχύει επίσης σε Γαλλία, Ισλανδία, Καναδά Ιρλανδία και στο Ισραήλ. Σε αυτές τις χώρες η πορνεία απαγορεύεται και ποινικά κολάσιμες δεν είναι οι εργαζόμενες ως ιερόδουλες αλλά οι πελάτες.

«Ακόμα και η Europol διαπιστώνει πως η Γερμανία εξαιτίας του χαλαρού νομικού πλαισίου είναι χώρα εκμετάλλευσης ανθρώπων. Η Κομισιόν μας ζητά επίμονα να υιοθετήσουμε κανόνες όπως αυτούς στη Σουηδία» δηλώνει η Γερμανίδα πολιτικός και συμπληρώνει πως από τότε που έγινε νόμιμη η πορνεία είναι πολύ δύσκολο στην πράξη να αποδείξεις το εμπόριο ανθρώπων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνοασφάλεια και δεδομένα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο πρόγραμμα «Cybersecurity Awareness» από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

Η AHK Akademie του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου λανσάρει το online πρόγραμμα πιστοποίησης «Cybersecurity Awareness», με διαδραστικά μαθήματα και προσομοιώσεις phishing, προσφέροντας ψηφιακό πιστοποιητικό και badges δεξιοτήτων.
Διαδηλωτής με ντουντούκα
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Η ηγεσία του Ιράν δεν έχει πια νομιμοποίηση

Ο Γιόχαν Βάντεφουλ δήλωσε ότι η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση λόγω της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων και πως ένα καθεστώς που χρησιμοποιεί θανατηφόρα βία βρίσκεται στο τέλος του.
Γερμανική Αστυνομία νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Κατηγορίες σε Ουκρανούς για σχέδιο εκρηκτικών δεμάτων υπέρ Ρωσίας

Δύο Ουκρανοί κατηγορούνται στη Γερμανία για σχέδιο πυροδότησης δεμάτων υπέρ των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ενισχύοντας τους φόβους για υβριδικές επιθέσεις στη μετά την εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Ρωσία αρνείται ανάμειξη.
Οικονομία Γερμανίας πτώση
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί χονδρέμποροι προβλέπουν νέα πτώση πωλήσεων και ζητούν δράση

Οι Γερμανοί χονδρέμποροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας πτώση πωλήσεων και το 2026, με εξαντλημένα αποθέματα, και ζητούν από την κυβέρνηση γενναίες αποφάσεις αντί για υποσχεσιολογία, προειδοποιώντας για λουκέτα και χαμένες θέσεις.
κράνος ΕΕ άμυνας
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί έφεδροι προτείνουν ευρωπαϊκές δυνάμεις στη Γροιλανδία κατά Τραμπ

Η Ένωση Εφέδρων των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων προτείνει αποστολή ευρωπαϊκών δυνάμεων στη Γροιλανδία για να αποτραπεί ενδεχόμενη αμερικανική κατάληψη, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ευρωπαϊκή ενότητα και παρουσία.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Μειωμένη η απασχόληση προσφύγων στη χώρα

Τα ποσοστά απασχόλησης προσφύγων στη Γερμανία παραμένουν χαμηλά, με καλύτερες ευκαιρίες στις μεγάλες πόλεις, όπως το Αμβούργο (54,7%), λόγω πλήθους θέσεων και υποστηρικτικών μέτρων, σε αντίθεση με τα αγροτικά κρατίδια.