ΓΔ: 2170.43 0.45% Τζίρος: 247.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:58:44
Kina-asthenoforo-koronaios
Shutterstock

Κίνα: Κατέρρευσε ξενοδοχείο που είχε σε καραντίνα ασθενείς με κοροναϊό

Περίπου 70 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια ενός πενταώροφου ξενοδοχείου που κατέρρευσε στην πόλη Κουανγκτσόου της επαρχίας Φουτζιάν στην Κίνα, ανέφεραν στην ιστοσελίδα τους οι τοπικές αρχές.

Ένα πενταώροφο ξενοδοχείο που χρησιμοποιούνταν για καραντίνα λόγω του κοροναϊού με περίπου 70 ανθρώπους να έχουν παγιδευτεί. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο ψηλό ήταν το κτίριο και τι προηγήθηκε της κατάρρευσης αλλά στη γύρω περιοχή βρίσκονται ισόγεια εμπορικά καταστήματα.

Βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβερνητικής Beijing News δείχνει διασώστες με την ειδική πορτοκαλί στολή να σκαρφαλώνουν πάνω σε έναν σωρό από συντρίμμια και να μεταφέρουν τραυματίες στα ασθενοφόρα που είχαν σπεύσει επί τόπου. Το κτίριο κατέρρευσε περίπου στις 7:30 μμ και διασώθηκαν 34 άνθρωποι μέσα στο επόμενο δίωρο, ανακοίνωσαν οι αρχές της Κουανγκτσόου. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το ξενοδοχείο είχε 80 δωμάτια και είχε ανοίξει τον Ιούνιο του 2018.

Η τοπική κυβέρνηση της Φουτζιάν ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχετο σε 296 και ότι 10.819 άνθρωποι βρίσκονται υπό επιτήρηση καθώς θεωρούνται ύποπτα κρούσματα. Μια γυναίκα ονόματι Τσεν είπε στο Beijing News ότι συγγενείς της, ανάμεσά τους και η αδελφή της, βρίσκονταν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπως είχαν επιβάλλει οι αρχές, μετά την επιστροφή τους από την επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο του κοροναϊού.

Είπε ακόμη ότι όλοι τους είχαν φθάσει εκεί στις 25 Φεβρουαρίου και σύντομα θα έφευγαν αφού θα ολοκλήρωναν τις 14 ημέρες καραντίνας. «Δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους, δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους», πρόσθεσε. «Βρίσκομαι και εγώ σε καραντίνα (σε άλλο ξενοδοχείο) και ανησυχώ πολύ, δεν ξέρω τι να κάνω. Ήταν υγιείς, θερμομετρούνταν καθημερινά και οι εξετάσεις έδειχναν ότι όλα ήταν φυσιολογικά».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Κίνας εσωτερικό
ΔΙΕΘΝΗ

Πεκίνο: Αύξηση 34,5% στα ταξίδια ξένων τουριστών ως τις 6 Δεκεμβρίου 2025

Περισσότερα από 20 εκατ. ταξίδια καταγράφηκαν στα σημεία εισόδου-εξόδου του Πεκίνου ως τις 6 Δεκεμβρίου, αριθμός ρεκόρ από το 2020. Το 30% ήταν ξένοι επισκέπτες, με αύξηση 1,1 φορές σε σχέση με το 2024.
Διυλιστήριο πετρελαίου βιομηχανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα καλεί τα διυλιστήρια πετρελαίου να σταματήσουν τις εξαγωγές

Η Κίνα ζήτησε από τα βασικά διυλιστήριά της να σταματήσουν τις εξαγωγές ντίζελ και βενζίνης λόγω φόβων για διακοπές προμηθειών από τον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν, καθώς η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εισαγωγές αργού από τη Μέση Ανατολή.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Το κοινοβούλιο παρουσίασε τους νέους οικονομικούς και πολιτικούς στόχους

Στο Πεκίνο, ο Σι Τζινπίνγκ παρουσίασε τον νέο οδικό χάρτη της Κίνας για το μέλλον, δίνοντας έμφαση στην τεχνολογική ανάπτυξη και την ενίσχυση της οικονομίας, εν μέσω αυξημένου ανταγωνισμού με τις ΗΠΑ και γεωπολιτικών εντάσεων.
Έρευνα και ανάπτυξη
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Αυξάνονται οι επενδύσεις R&D των κρατικών επιχειρήσεων το 2025

Οι κρατικές επιχειρήσεις της Κίνας ενίσχυσαν σημαντικά το 2025 τις επενδύσεις τους στην έρευνα και ανάπτυξη, με τις δαπάνες να ξεπερνούν το 1 τρις γιουάν για τέταρτη χρονιά, φτάνοντας το 2,86% των εσόδων, σύμφωνα με τη SASAC.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα στηρίζει το Ιράν, αλλά τα συμφέροντά της απαιτούν προσοχή

Η Κίνα καταδικάζει τις επιθέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν, αποφεύγοντας σύγκρουση με ΗΠΑ, λόγω της σημασίας του ιρανικού πετρελαίου. Διαθέτει όμως αποθέματα και επιλέγει διπλωματική στάση, αναμένοντας εξελίξεις.
Χαρτονομίσματα και κέρματα γιουάν
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Η PBOC ενίσχυσε τη ρευστότητα τον Φεβρουάριο με ποικίλα εργαλεία

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ενίσχυσε την αγορά με 300 δισ. γιουάν ρευστότητα μέσω μεσοπρόθεσμου δανεισμού το Φεβρουάριο και πρόσθετα 50 δισ. γιουάν μέσω ομολόγων ανοιχτής αγοράς, σύμφωνα με ανακοίνωση της 3 Μαρτίου.