ΓΔ: 1990.7 0.16% Τζίρος: 121.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:33:39
Φώτο: Shutterstock

Γαλλία: Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η δίκη του Ντ. Πελικό λόγω ασθένειας

Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο 71χρονος δεν θα μπορεί να παραστεί στη δίκη του για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η εκδίκαση της υπόθεσης θα αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία, εξήγησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η «δίκη της δεκαετίας» στη Γαλλία διακόπηκε μέχρι το πρωί της Δευτέρας, εν αναμονή της ανάρρωσης του βασικού κατηγορουμένου, του Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο με σοβαρούς πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο 71χρονος δεν θα μπορεί να παραστεί στη δίκη του για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η εκδίκαση της υπόθεσης θα αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία, εξήγησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η δίκη ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και επρόκειτο να διαρκέσει τέσσερις μήνες. Η αναβολή της, ενδεχομένως επ’ αόριστον, γέννησε πολλά ερωτηματικά μεταξύ των δικηγόρων. «Θα πρέπει να προσδιοριστεί νέα ημερομηνία, να δούμε αν θα είναι διαθέσιμη η αίθουσα κλπ. Και τι θα γίνει με όσους είναι προφυλακισμένοι; Επειδή σε μια τέτοια περίπτωση υποθέτω ότι θα υπάρξουν αιτήματα αποφυλάκισης», είπε η Μπεατρίς Ζαβαρό, η συνήγορος του Πελικό.

Ο Πελικό κατηγορείται ότι επί μία δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του, την 72χρονη σήμερα Ζιζέλ Πελικό και προσκάλεσε δεκάδες άνδρες να τη βιάσουν. Μαζί του δικάζονται 50 άνδρες, ηλικίας από 26 έως 74 ετών και αν κριθούν ένοχοι μπορεί να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 20 ετών. Οι 18 από τους κατηγορουμένους, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό, είναι προφυλακισμένοι. Οι υπόλοιποι 32 είναι ελεύθεροι υπό όρους και ένας δικάζεται ερήμην.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Δίωξη νοσηλεύτριας για σεξουαλικές επιθέσεις σε βρέφη στη Γαλλία

26χρονη νοσηλεύτρια σε προάστιο του Παρισιού κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε βρέφη, καθώς και για λήψη και διανομή παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με το AFP και την εισαγγελία του Μπομπινί.
Νικολά Σαρκοζί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Νικολά Σαρκοζί αύριο στη φυλακή του Παρισιού

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί θα φυλακιστεί αύριο στο Παρίσι λόγω της υπόθεσης Καντάφι. Θα κρατείται μόνος σε κελί 11 τ.μ. χωρίς κινητό, ενώ μπορεί να ζητήσει κατ’ οίκον κράτηση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.
Λούβρο Πυραμίδα Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Θα εντοπίσουμε τα έργα του Λούβρου και οι δράστες θα τιμωρηθούν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε μέσω Χ πως τα έργα που εκλάπησαν από το Λούβρο θα βρεθούν και οι δράστες θα λογοδοτήσουν. Μεταξύ των κλοπιμαίων είναι το διάδημα της Ευγενίας και δύο περιδέραια.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Βαριές ποινές κάθειρξης σε δύο Γάλλους για κατασκοπεία

Το Ιράν καταδίκασε δύο Γάλλους υπηκόους σε βαριές ποινές κάθειρξης για κατασκοπεία υπέρ Γαλλίας και Ισραήλ, σύμφωνα με το Mizan και το Fars, χωρίς να αποκαλύψει τα στοιχεία τους. Η υπόθεση εκδικάστηκε για συλλήψεις του Μαρτίου 2023.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Στη φυλακή ο Νικολά Σαρκοζί από τις 21 Οκτωβρίου στη Γαλλία

Ο Νικολά Σαρκοζί θα φυλακιστεί στις 21 Οκτωβρίου στις φυλακές «Υγεία» στο Παρίσι, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ. Έχει δικαίωμα να ζητήσει έκτιση της ποινής με βραχιολάκι αμέσως μετά την έναρξη της φυλάκισής του.
Κωνσταντίνος Τσιάρας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Ποινικές ευθύνες αν επιβεβαιωθούν παράνομοι εμβολιασμοί ζώων

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, ανακοίνωσε ότι οι καταγγελίες για παράνομους εμβολιασμούς έχουν σταλεί στη Δικαιοσύνη, ενώ προανήγγειλε άμεσες πληρωμές σε αγρότες και κτηνοτρόφους.