ΓΔ: 2087.2 1.05% Τζίρος: 225.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Γαλλία: Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η δίκη του Ντ. Πελικό λόγω ασθένειας

Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο 71χρονος δεν θα μπορεί να παραστεί στη δίκη του για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η εκδίκαση της υπόθεσης θα αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία, εξήγησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η «δίκη της δεκαετίας» στη Γαλλία διακόπηκε μέχρι το πρωί της Δευτέρας, εν αναμονή της ανάρρωσης του βασικού κατηγορουμένου, του Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο με σοβαρούς πόνους στην κοιλιακή χώρα.

Εφόσον διαπιστωθεί ότι ο 71χρονος δεν θα μπορεί να παραστεί στη δίκη του για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε η εκδίκαση της υπόθεσης θα αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία, εξήγησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η δίκη ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και επρόκειτο να διαρκέσει τέσσερις μήνες. Η αναβολή της, ενδεχομένως επ’ αόριστον, γέννησε πολλά ερωτηματικά μεταξύ των δικηγόρων. «Θα πρέπει να προσδιοριστεί νέα ημερομηνία, να δούμε αν θα είναι διαθέσιμη η αίθουσα κλπ. Και τι θα γίνει με όσους είναι προφυλακισμένοι; Επειδή σε μια τέτοια περίπτωση υποθέτω ότι θα υπάρξουν αιτήματα αποφυλάκισης», είπε η Μπεατρίς Ζαβαρό, η συνήγορος του Πελικό.

Ο Πελικό κατηγορείται ότι επί μία δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του, την 72χρονη σήμερα Ζιζέλ Πελικό και προσκάλεσε δεκάδες άνδρες να τη βιάσουν. Μαζί του δικάζονται 50 άνδρες, ηλικίας από 26 έως 74 ετών και αν κριθούν ένοχοι μπορεί να καταδικαστούν σε κάθειρξη έως και 20 ετών. Οι 18 από τους κατηγορουμένους, συμπεριλαμβανομένου του Πελικό, είναι προφυλακισμένοι. Οι υπόλοιποι 32 είναι ελεύθεροι υπό όρους και ένας δικάζεται ερήμην.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Δίωξη νοσηλεύτριας για σεξουαλικές επιθέσεις σε βρέφη στη Γαλλία

26χρονη νοσηλεύτρια σε προάστιο του Παρισιού κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε βρέφη, καθώς και για λήψη και διανομή παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με το AFP και την εισαγγελία του Μπομπινί.
Μουσείο Λούβρου Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Ακόμη τέσσερις συλλήψεις για τη ληστεία στο Λούβρο στη Γαλλία

Η αστυνομία στη Γαλλία συνέλαβε τέσσερα ακόμη άτομα για την κλοπή στο Λούβρο, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία. Ήδη άλλοι τέσσερις είχαν συλληφθεί και βρίσκονται υπό επίσημη έρευνα.
online φαρμακείο αγορά
ΔΙΕΘΝΗ

Ολλανδία: 49 θάνατοι συνδέονται με παράνομο e-shop πώλησης φαρμάκων

Οι ολλανδικές αρχές ερευνούν 49 θανάτους που μπορεί να συνδέονται με το παράνομο ηλεκτρονικό φαρμακείο Funcaps.nl, το οποίο έκλεισε τον Αύγουστο. Πολλοί θάνατοι αφορούν νεαρά άτομα που αγόρασαν προϊόντα από τον ιστότοπο.
Τούρκοι αστυνομικοί σκηνή
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 11 συλλήψεις για τον θάνατο 3 ατόμων από δηλητηρίαση

Έντεκα συλλήψεις έγιναν για τον θάνατο Τουρκο-Γερμανίδας και των δύο παιδιών της στην Κωνσταντινούπολη, πιθανότατα από δηλητηρίαση μετά από γεύμα σε εστιατόριο. Η μητέρα και τα δύο παιδιά πέθαναν σε διάστημα δύο ημερών.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εξετάζεται η εμπλοκή του Ντομινίκ Πελικό σε υπόθεση βιασμού-δολοφονίας

Οι γαλλικές αρχές θα εκταφιάσουν τα λείψανα της 23χρονης Σοφί Ναρμ, ώστε να εξακριβώσουν αν ο Ντομινίκ Πελικό συνδέεται με τη δολοφονία της το 1991, όπως επιδίωξε επιτυχώς η υπεράσπισή του στο Εφετείο Βερσαλλιών.
Μαχμούντ Αμπάς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμπάς δεσμεύεται για άμεση έκδοση του υπόπτου της επίθεσης του 1982

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, ανακοίνωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την έκδοση του Χισάμ Χαρμπ, ύποπτου για επίβλεψη της επίθεσης το 1982 στο Παρίσι, στη Γαλλία, δηλώνοντας ότι απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες.