ΓΔ: 2206.03 -0.47% Τζίρος: 63.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:41:01
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης σε κυβερνητικό κτίριο, Ουκρανία.

Ζελένσκι: Διευκρινήσεις από τον Τραμπ πώς θα τελειώσει τον πόλεμο σε 24 ώρες

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, έχει κατ’ επανάληψη ισχυριστεί πως μπορεί «εντός 24 ωρών» να βάλει τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε χθες Τετάρτη ότι θα ήθελε διευκρινίσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το πώς σκοπεύει - εφόσον κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ - να τερματίσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία «εντός 24 ωρών», όπως διατείνεται ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας.

«Εάν ο Τραμπ γνωρίζει τον τρόπο για να βάλει τέλος σε αυτόν τον πόλεμο, ας μας το πει σήμερα», ανέφερε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg, διάρκειας περίπου μιας ώρας. «Εάν υπάρχουν κίνδυνοι για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, εάν χάσουμε την κρατική υπόσταση - θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο, θέλουμε να ξέρουμε», συμπλήρωσε ο Ζελένσκι.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, έχει κατ’ επανάληψη ισχυριστεί πως μπορεί «εντός 24 ωρών» να βάλει τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας, χωρίς ποτέ να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Ζελένσκι εμφανίστηκε πρόθυμος να συναντήσει τον Τραμπ και το επιτελείο του για να ακούσει τις προτάσεις του. «Θέλουμε να καταλάβουμε εάν τον Νοέμβριο θα έχουμε την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ ή θα είμαστε ολομόναχοι», εξήγησε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Καθυστερεί πακέτο 800 δισ. για Ουκρανία λόγω τριβών με Τραμπ

Η αντίθεση των Ευρωπαίων στα σχέδια Τραμπ για τη Γροιλανδία και το «Συμβούλιο Ειρήνης» μπλοκάρει το πακέτο στήριξης της Ουκρανίας, σύμφωνα με τους Financial Times. Καθυστερεί η ανακοίνωση 800 δισ. δολαρίων στη σύνοδο του Νταβός.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόσκληση Τραμπ για «Συμβούλιο ειρήνης» σε Ουκρανία, Τουρκία, Αρμενία

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία έλαβε πρόσκληση για το «Συμβούλιο ειρήνης» που πρότεινε ο Τραμπ, αλλά δυσκολεύεται να φανταστεί συνύπαρξη με τη Ρωσία. Πρόσκληση και σε Ερντογάν, Πασινιάν.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ουκρανοί διαπραγματευτές στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τη Ρωσία

Ουκρανοί διαπραγματευτές βρίσκονται στις ΗΠΑ για συνομιλίες με εκπροσώπους του Τραμπ, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ενώ δύσκολα ζητήματα όπως τα κατεχόμενα εδάφη και η ασφάλεια της Ουκρανίας παραμένουν ανοιχτά.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Ο Τραμπ σωστά κατηγορεί τον Ζελένσκι για καθυστέρηση ειρήνης

Το Κρεμλίνο υιοθετεί τη θέση του Τραμπ ότι ο Ζελένσκι, και όχι η Ρωσία, καθυστερεί την ειρηνευτική συμφωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σε αντίθεση με απόψεις Ευρωπαίων που κατηγορούν τη Μόσχα για έλλειψη διάθεσης για ειρήνη.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία συμφωνεί με Τραμπ: Ο Ζελένσκι καθυστερεί την ειρήνη στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο συμφωνεί με τον Τραμπ ότι ο Ζελένσκι ευθύνεται για την καθυστέρηση ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα δεχτεί Αμερικανούς απεσταλμένους όταν καθοριστεί ημερομηνία επίσκεψης.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κούσνερ και ο Γουίτκοφ σχεδιάζουν συνάντηση με Πούτιν στη Μόσχα

Ο Στιβ Γουίτκοφ και ο Τζάρεντ Κούσνερ σχεδιάζουν ταξίδι στη Μόσχα για συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Bloomberg. Η συνάντηση μπορεί να αναβληθεί λόγω των εξελίξεων στο Ιράν. Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε.