ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι απώθησε επίθεση ουκρανικών drones στον Καύκασο

Μια πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού στο Κίεβο επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Ουκρανία ευθύνεται για την επίθεση.

Η Ρωσία υποστήριξε ότι απώθησε σήμερα μία επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον ενός στρατιωτικού αεροδρομίου στη Βόρεια Οσετία, την πρώτη επίθεση εναντίον αυτής της περιοχής, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 1000 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα.

Μια πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού στο Κίεβο επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Ουκρανία ευθύνεται για την επίθεση. «Τρία αεροπορικά ντρόουν κατερρίφθησαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Μοζντόκ», μια μεγάλη πόλη της Βόρειας Οσετίας, στον ρωσικό Καύκασο, ανέφερε στο Telegram ο περιφερειακός διοικητής Σεργκέι Μενιαΐλο.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ντρόουν προήλθαν από την πλευρά της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

Πρόκειται για την πρώτη επίθεση ντρόουν που στοχοθετεί τη Βόρεια Οσετία, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων από την ουκρανική μεθόριο, μετά την έναρξη των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Η επίθεση «είχε ως στόχο ένα (τοπικό) στρατιωτικό αεροδρόμιο», σύμφωνα με τον Σεργκέι Μενιαΐλο, ο οποίος έκανε λόγο για «μικρές ζημιές και μικρής έκτασης φωτιές».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ένα δελτίο τύπου ότι απώθησε μια επίθεση ντρόουν στη Βόρεια Οσετία, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Στο Κίεβο, μια πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού επιβεβαίωσε ότι «η σημερινή επίθεση στο αεροδρόμιο στη Βόρεια Οσετία είναι μια ειδική επιχείρηση των GUR», της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού στρατού.

Αυτή η μονάδα, στους κόλπους του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, είναι γνωστή για τις επιχειρήσεις της στο εσωτερικό της Ρωσίας και των ουκρανικών εδαφών που ελέγχει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση σκοτώνει βρέφος και δύο γυναίκες στο Χάρκιβ

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και ένα βρέφος, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ρωσικού drone σε χωριό του Χάρκιβ, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Telegram.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Ο Τραμπ θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο, από το Ουζμπεκιστάν, τόνισε πως Ουκρανία και Ρωσία πρέπει να επικεντρωθούν στον τερματισμό του πολέμου. Ανέφερε πως δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει συνάντηση ηγετών ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας για το θέμα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Δύση ενθαρρύνει τον Πούτιν αναστέλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τον Τραμπ ότι με την αναστολή των κυρώσεων ανταμείβει και ενθαρρύνει τον Πούτιν, καλώντας τους συμμάχους να διατηρήσουν πίεση στη Ρωσία. Ο Τραμπ υπέγραψε την αναστολή λίγο πριν αυτές τεθούν σε ισχύ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη φορά χωρίς ρωσικά πλήγματα σε ουκρανική ενέργεια μετά τη «εκεχειρία» Τραμπ

Για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση Τραμπ για «ενεργειακή εκεχειρία», η Ρωσία δεν έπληξε ουκρανικούς ενεργειακούς στόχους, αλλά βομβάρδισε δίκτυα συγκοινωνίας. Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι οι επαφές συνεχίζονται χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Ρωσία δεν θέλει ενεργειακή εκεχειρία μετά τις νέες επιθέσεις

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία δεν αποδέχεται εκεχειρία της Δύσης για τις ενεργειακές επιθέσεις, καθώς σήμερα χτυπήθηκαν έξι ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Μόσχα επιδιώκει μεγαλύτερα έσοδα για τον πόλεμο.
Άνωθεν θέα ντρόουν πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ουκρανικές επιθέσεις drones σε ρωσικό έδαφος

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες ήταν ο απολογισμός ουκρανικών επιθέσεων με drones στη ρωσική περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα.