ΓΔ: 2488.99 1.34% Τζίρος: 149.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:57:36
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο

Ταγιάνι: Η Ιταλία ανήκει στο ΝΑΤΟ αλλά oι αποφάσεις να παίρνονται συλλογικά

«Οι επιλογές του Κιέβου είναι επιλογές του Κιέβου. Εμείς δεν πρόκειται να στείλουμε ούτε έναν Ιταλό στρατιώτη στην Ουκρανία και τα στρατιωτικά μέσα που στέλνει η Ιταλία χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό της Ουκρανίας, εργαζόμαστε για την ειρήνη», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την σημερινή συνέντευξη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο βρετανικό περιοδικό The Economist, και την αναφορά του στην δυνατότητα να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία όπλα που παρέχει η Ατλαντική Συμμαχία για να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στην Ρωσία, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι υπογράμμισε: «Ανήκουμε στο ΝΑΤΟ, αλλά κάθε απόφαση πρέπει να λαμβάνεται συλλογικά».

«Οι επιλογές του Κιέβου είναι επιλογές του Κιέβου. Εμείς δεν πρόκειται να στείλουμε ούτε έναν Ιταλό στρατιώτη στην Ουκρανία και τα στρατιωτικά μέσα που στέλνει η Ιταλία χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό της Ουκρανίας, εργαζόμαστε για την ειρήνη», πρόσθεσε ο Ταγιάνι. «Τα μηνύματα που φτάνουν από την Ρωσία, προκαλούν και έναν υβριδικό πόλεμο, τον οποίο αντιμετωπίζουμε, αλλά πρέπει να εργαστούμε πάντα για την ειρήνη και για να χαμηλώσουμε τους τόνους», ολοκλήρωσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι και Αμερικανός πρέσβης στο ΝΑΤΟ συζήτησαν αντιαεροπορική άμυνα

Ο Ζελένσκι συζήτησε με τον Αμερικανό πρέσβη στο ΝΑΤΟ το θέμα των αδειών για τα αντιαεροπορικά Patriot, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας μέσω του προγράμματος PURL λόγω των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Ουκρανικές επιθέσεις σε πλοία σε Αζοφική και Μαύρη Θάλασσα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατηγόρησε την Ουκρανία για «τρομοκρατικές» επιθέσεις σε εμπορικά πλοία, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τις εξαγωγές τροφίμων προς την Αφρική.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση 37 κρατών στο Παρίσι για στρατηγική αφύπνιση Ευρώπης και Ουκρανία

Συνάντηση 37 κρατών πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι, με στόχο την στρατηγική αφύπνιση της Ευρώπης και στήριξη της Ουκρανίας. Παρόντες είναι ο Ζελένσκι, ηγέτες ΕΕ, ΝΑΤΟ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπώντας την Ελλάδα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα καταγγέλλει τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ για στήριξη της Ουκρανίας

Η Μόσχα καταδίκασε τις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ υπέρ της Ουκρανίας στη σύνοδο της Άγκυρας ως «ανεύθυνες», κατηγορώντας τους Ευρωπαίους συμμάχους για προετοιμασία ένοπλης σύγκρουσης και ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης στην Ευρώπη.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία επιδιώκει νέες αμυντικές συμφωνίες στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε νέες συμφωνίες για drones και συνεργασίες με συμμάχους στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, ενώ θα έχει 20 διμερείς συναντήσεις. Προτεραιότητα παραμένει η ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας.