ΓΔ: 2657.05 -0.75% Τζίρος: 258.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Αναθεώρηση προς τα πάνω των κρουσμάτων Covid-19 στην Χουμπέι

Η επαρχία Χουμπέι αναθεώρησε τον αριθμό των κρουσμάτων της 19ης Φεβρουαρίου σε 775, από 349 που είχε ανακοινώσει, αυξάνοντας την παγκόσμια ανησυχία.

Η επαρχία Χουμπέι της Κίνας, το επίκεντρο της επιδημίας του Covid-19, αναθεώρησε προς τα πάνω τον αριθμό των νέων κρουσμάτων που είχαν ανακοινωθεί την Τετάρτη 19 του μηνός, σε 775 από 349 που είχε ανακοινώσει πριν.

Νωρίτερα σήμερα, οι αρχές της επαρχίας ανακοίνωσαν ότι θα προσθέσουν εκ νέου μερικά κρούσματα στην καταμέτρηση των στοιχείων για τη νόσο, αφότου προσάρμοσαν τη μεθοδολογία τους για να υπολογίζουν μόνο κρούσματα που είχαν ανιχνευτεί με γενετικά τεστ, και όχι με σπινθηρογραφήματα.

Στη συνέχεια αξιωματούχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν λάθος το γεγονός ότι αφαιρέθηκαν κρούσματα που είχαν ήδη υπολογιστεί. Η προηγούμενη καταμέτρηση των 349 κρουσμάτων ήταν η χαμηλότερη από τότε που εκδηλώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στις 25 Ιανουαρίου.

Ο γραμματέας του κόμματος στην Χουμπέι Γινγκ Γιονγκ έδωσε σήμερα εντολή να προστεθούν εκ νέου τα κρούσματα στην καταμέτρηση και είπε ότι οποιοσδήποτε τα αφαίρεσε θα θεωρηθεί υπεύθυνος, σύμφωνα με τον Του Γιαντσάο, ανώτερο αξιωματούχο της επιτροπής υγείας της Χουμπέι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ράιχσταγκ Βερολίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κλινγκμπάιλ ζητά πιο αυστηρή πολιτική της Γερμανίας προς την Κίνα

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Λαρς Κλινγκμπάιλ, δήλωσε ότι η χώρα ίσως υιοθετήσει σκληρότερη στάση απέναντι στην Κίνα λόγω αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, εξετάζοντας υψηλότερους δασμούς και αυστηρότερους όρους συνεργασίας.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Κάιρο της Αιγύπτου

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, επισκέπτεται για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια την Αίγυπτο, αναζητώντας στήριξη εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή και αμερικανικών κυρώσεων που πλήττουν τα οικονομικά συμφέροντα του Πεκίνου.
Φράγμα Gezhouba Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Διώρυγα Πινγκλού: Έναρξη λειτουργίας στην Κίνα τον Σεπτέμβριο

Η διώρυγα Πινγκλού στη Γκουανσί Τσουάνγκ της Κίνας έλαβε έγκριση ολοκλήρωσης και αναμένεται να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο. Αποτελεί βασικό έργο για τη διασύνδεση της Κίνας με την ASEAN και διεθνείς αγορές, με μήκος 134,2 χλμ.
Ουρανοξύστες σε πόλη Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ντογκουάν μετατρέπεται σε κόμβο επιχειρηματικής καινοτομίας στην Κίνα

Η Ντογκουάν, άλλοτε γνωστή ως «παγκόσμιο εργοστάσιο» παιχνιδιών και ενδυμάτων, εξελίσσεται σήμερα σε κέντρο καινοτομίας, προσελκύοντας επιστήμονες και επιχειρηματίες από το Χονγκ Κονγκ στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου Γκουανγκντόνγκ–Χονγκ Κονγκ–Μακάο.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 7% άνοδος στις νέες ξένες χρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις α' εξαμήνου

Τον πρώτο μισό του 2026, στο Πεκίνο ιδρύθηκαν 35.000 νέες επιχειρήσεις με ξένα κεφάλαια, σημειώνοντας αύξηση 7%. Ισχυρή άνοδος καταγράφηκε σε επαρχίες όπως Χαϊνάν (+38,6%) και Σαντόνγκ (+15,2%), σύμφωνα με τη SAMR.
Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Σι Τζινπίνγκ σε Πούτιν: Ενδυναμώνουμε τα θεμέλια των σχέσεών μας

Ο Σι Τζινπίνγκ διαβεβαίωσε τον Πούτιν πως υπό την κοινή τους στρατηγική καθοδήγηση οι σχέσεις Κίνας-Ρωσίας θα ενισχυθούν, παρά τις διεθνείς αβεβαιότητες, και τόνισε τη δέσμευση της Κίνας για πολυπολικό κόσμο και συνεργασία.